Ο συριζα υπερ του νομου ραγκουση...

11:30 16/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Πριν ακόμα αρχίσει η συζήτηση για την αλλαγή του νόμου Ραγκούση σε διακομματική επιτροπή, ξεκίνησε η αντιπαράθεση σχετικά με το θέμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Εσωτερικών. Ως γνωστόν, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το νόμο...
Ραγκούση και εγκαλεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ,
ώστε να πάρουν θέση επί του θέματος.
Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η μετάβαση από το '' δίκαιο του αίματος '' στο '' δίκαιο της διαμονής '' που επέφερε ο νόμος Ραγκούση, αποτελεί θετική εξέλιξη και αυτός είναι και ο λόγος που η αξιωματική αντιπολίτευση υπερασπίζεται τη νομοθετική πρωτοβουλία του πρώην υπουργού.
Ο υπουργός Εσωτερικών τώρα κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης από την πλευρά του, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι αποτελεί πρόσταγμα για την κυβέρνηση η έναρξη διαλόγου για την εναρμόνιση του δικαίου ιθαγένειας με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει πλέον να χρηματοδοτεί τα αυτονόητα κόστη για τους μετανάστες που αφορούν την υγεία, την παιδεία κλπ.
Τις επόμενες μέρες πάντως δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί και ο ίδιος ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος και υπερασπίστηκε με σθένος τις αλλαγές για την ιθαγένεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα