Επιθεση τσιπρα σε κυβερνηση και φωτη κουβελη

10:44 16/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με προσωπικές επικριτικές αναφορές στο Φ. Κουβέλη, εξαπέλυσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν την Τετάρτη, μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών. Στην...
ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, σημειώνεται πως η μόνη διαφορά της σημερινής κυβέρνησης «από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου
είναι το απύθμενο θράσος των νέων συνεχιστών του Μνημονίου, που τώρα βαφτίζουν τα βάρβαρα μέτρα «απαγκίστρωση» και «επαναδιαπραγμάτευση»».
Τα νέα αντιδραστικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβερνητική τρόικα, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με την περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση, ούτε με την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση», αλλά και «με όσα προεκλογικά εξήγγειλαν οι συνεχιστές του Μνημονίου για να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού», τονίζοντας πως «οι ιδιωτικοποιήσεις, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, που δεν ειπώθηκαν προεκλογικά, είναι συνώνυμες της κοινωνικής και οικονομικής ισοπέδωσης της χώρας, βαθαίνουν την κρίση και απομακρύνουν τη χώρα από την Ευρωζώνη».
Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται προσωπική αναφορά στο Φ. Κουβέλη, με αφορμή τη δήλωσή του ότι θα στηρίξει το έργο του υπουργού Οικονομικών, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος και η ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ. «αποδεικνύουν ότι έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από την καταψήφιση και την κριτική στο Μνημόνιο και έχουν προσχωρήσει στο μπλοκ των εγγυητών και συνεχιστών του». Σήμερα, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, «αναδεικνύεται ως η αιχμή του δόρατος της εφαρμογής της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής».
Keywords
Τυχαία Θέματα