Ο προεδρος του δσα συναντηθηκε με τον φωτη κουβελη...

08:36 2/12/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Βασίλης Αλεξανδρής, ενημέρωσε τη Δευτέρα...
τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) και τέως πρόεδρο του ΔΣΑ Φώτη Κουβέλη, για τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στις οποίας αντιδρούν τόσο το δικηγορικό σώμα όσο και ο νομικός κόσμος της χώρας.

Ο κ. Αλεξανδρής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ,
κατά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ενόψει και του δικηγορικού δημοψηφίσματος που διεξάγεται σήμερα και αύριο, στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, εξέθεσε στον κ. Κουβέλη τους λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι, οι δικαστές και η νομική κοινότητα, θεωρούν ότι «το επίμαχο νομοσχέδιο, με την κατάργηση της εξέτασης μαρτύρων στην αποδεικτική διαδικασία, φαλκιδεύει θεμελιώδη δικονομικά δικαιώματα, αναιρεί τις αρχές της δίκαιης δίκης και δεν πρόκειται να συμβάλει στην εξαγγελλόμενη επιτάχυνση των δικών».

Ακόμη, ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ότι συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ενισχύουν τα προνόμια των Τραπεζών σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, του Δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών.
Keywords
Τυχαία Θέματα