Digital χάος!

Το θέατρο του παραλόγου εκτυλίσσεται με την ψηφιακή μετάβαση της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, με την εμπλοκή μάλιστα της Δικαιοσύνης, η οποία περιέπλεξε περισσότερο την κατάσταση.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και καιρό τα περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλονίκης αντιδρούσαν στην συνεργασία με τη Digea, η οποία μετά τον διαγωνισμό

της ΕΕΤΤ έχει οριστεί ως ψηφιακός πάροχος πέραν των εθνικών και των περιφερειακών καναλιών. Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις, τα μισά κανάλια υπέγραψαν συμβάσεις με την Digea (μεταξύ αυτών και το δημοτικό TV100) ωστόσο επέμειναν στην αρνητική στάση τους 6 κανάλια υποβάλλοντας, μάλιστα, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΕΕΤΤ, την οποία έκανε δεκτή ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, επιτρέποντας τους να συνεχίσουν την εκπομπή τους.

Μια κίνηση που ενδεχομένως να αποτελέσει και «οδηγό» και για άλλα διαμαρτυρόμενα κανάλια στις εναπομείνασες δύο περιφερειακές μεταβάσεις, θέτοντας σε κίνδυνο όλο το εγχείρημα, το οποίο θεωρείται ως απαραίτητη προϋπόθεση για να «απελευθερωθούν» οι συχνότητες της κινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με τον πρόσφατο διαγωνισμό, μια διαδικασία από την οποία το κράτος αναμένει να εισπράξει 380 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, από την ημέρα της μετάβασης και μετά, όλα τα κανάλια εκπέμπουν σε νέες συχνότητες, βάσει του επίσημου φάσματος του υπουργείου Μεταφορών, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι να εκδικασθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα 6 κανάλια θα εκπέμπουν σε παράνομες συχνότητες.

Στη Θεσσαλονίκη τα κανάλια εξυπηρετούνταν από 3 ψηφιακούς παρόχους από τους οποίους ο ένας (του TV100) έκλεισε την Πέμπτη μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΕΕΤΤ αφήνοντας δύο από τα κανάλια που δεν υπέγραψαν σύμβαση με τη Digea (Γνώμη του Πολίτη και Eurochannel) εκτός ψηφιακής εκπομπής. Οι άλλοι δύο πάροχοι παρέμειναν σε λειτουργία, καθώς το ίδιο δικαστήριο απέρριψε την αίτηση της ΕΕΤΤ για ανάκληση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν υποβάλλει τα κανάλια που εκπέμπονται από τους συγκεκριμένους παρόχους.

Του Θοδωρή Βαμβακάρη
Πηγή «Κεφάλαιο»

The post Digital χάος! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα