ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: "ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

15:21 4/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Δεν πρόκειται να μπει σε καμία συζήτηση με τον Γιώργο Παπανδρέου ο Αντώνης Σαμαράς για την μεταβατική κυβέρνηση την οποία έχει προτείνει ο Πρόεδρος της ΝΔ, αν οπρωθυπουργός δεν έχει...
πρώτα υποβάλλει τηνπαραίτησή του, ξεκαθαρίζουν στη ΝΔ.


Ο Γιάννης Μιχελάκης επανέλαβε την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας πως προαπαιτούμενο είναι η παραίτηση του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.

"Εμείς έχουμε πει να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου και να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση με δύο αποστολές: να περάσει η δανειακή σύμβαση και να εκταμιευθεί η 6η δόση. Αμέσως μετά πρέπει να πάμε σε εκλογές. Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός παραιτηθεί, εκεί το θέμα του πως ρυθμίζονται τα της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εδώ μιλάμε για προσωρινή κυβέρνηση χωρίς πολιτικά στελέχη", τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν θέλησε να σχολιάσει την κίνηση πέντε στελεχών του κόμματος να ξεκινήσουν συζητήσεις με συναδέλφους τους από το ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Άλλο η δανειακή σύμβαση και άλλο το Μνημόνιο

Την ανάγκη η διαπραγμάτευση που θα πρέπει να γίνει για τις οικονομικές πολιτικές που θα εφαρμοστούν στο μέλλον, να πραγματοποιηθεί από μια νέα κυβέρνηση που θα προέλθει από εκλογές και η οποία θα πρέπει να εφαρμόσει πολιτικές ανάκαμψης και όχι πολιτικές μεγαλύτερης ύφεσης, πολιτικές που θα φέρουν ανάκαμψη στην οικονομία και ελπίδα στην κοινωνία επεσήμανε για μια φορά η ΝΔ.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος του κόμματος ξεκαθάρισε πως αυτή η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει ούτε από τον κ. Παπανδρέου, ούτε μαζί με τον κ. Παπανδρέου.

Στη ΝΔ επισημαίνουν πως ο πρωθυπουργός έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση και στην κοινωνία και στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ενώ επισημαίνουν πως πλέον είναι αφερέγγυος και στους ξένους μετά τους τυχοδιωκτικούς χειρισμούς του στο θέμα του δημοψηφίσματος."Δεν τον πιστεύει και δεν τον εμπιστεύεται κανένας πια", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης. Στη ΝΔ επαναλαμβάνουν τη θέση του κόμματος πως η δανειακή σύμβαση, το πλαίσιο δηλαδή της οποίας διαμορφώθηκε στη Σύνοδο της 26ης Οκτωβρίου, είναι αναπόφευκτη και θα πρέπει να ψηφιστεί, ξεκαθαρίζει όμως πως δεν ισχύει το ίδιο και για τις όποιες οικονομικές πολιτικές που θα εφαρμοστούν στο μέλλον. Απόσυρση δημοψηφίσματος Ικανοποιημένοι εμφανίζονται στη ΝΔ από το γεγονός ότι τελικά το δημοψήφισμα δεν θα πραγματοποιηθεί μετά τις πιέσεις όπως λένε και την ξεκάθαρη θέση που πήρε ο κ. Σαμαράς.

Υπενθυμίζοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ είχε τονίσει ότι "η ΝΔ θα αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς δηλαδή την πιο εκβιαστική αλλά και επικίνδυνη απόπειρα του κ. Παπανδρέου", ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για μια απόπειρα από την πλευρά του πρωθυπουργού, η οποία έθεσε σε κίνδυνο το μέλλον και τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα