Με ηγετη το τεοντοσιτς οι σερβοι στον τελικο

07:40 13/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Η μεγάλη των «πλάβι» σχολή είναι εδώ… Η Σερβία επικράτησε σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό της εφτάψυχης Γαλλίας με 90-85 και θα διεκδικήσει τον έκτο παγκόσμιο τίτλο στην ιστορία της στον τελικό της Κυριακής απέναντι στις ΗΠΑ στις...
10 το βράδυ, ώρα Ελλάδας
Μεγάλο πρώτο ημίχρονο από Τεόντοσιτς, «καθάρισαν» στα δύσκολα Κρστιτς, Μπογκντάνοβιτς και Μπιέλιτσα. Απίστευτη εμφάνιση
του Νικολά Μπατούμ με 35 πόντους και 8/12 τρίποντα, αλλά οι «τρικολόρ», που λίγο έλειψε να επιστρέψουν από το -18, θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό του Σαββάτου κόντρα στη Λιθουανία (19:00).

Το ματς

Με τον Ντιαό σε κέφια η Γαλλία πήρε ένα προσωρινό προβάδισμα (10-9), αλλά η Σερβία κράτησε τους «τρικολόρ» χωρίς σκορ για 4:18 και έχοντας σε τρομερή κατάσταση εκτελεστικά κι οργανωτικά τον Μίλος Τεόντοσιτς ξέφυγε και με δέκα (10-20) και στις αρχές της δεύτερης περιόδου με +15 (15-30). Η είσοδος του Πιετρούς βοήθησε τους πρωταθλητές Ευρώπης να βελτιωθούν αμυντικά και με έξι συνεχείς πόντους να πλησιάσουν στους εννιά (21-30). Όμως η αντεπίθεση αποδείχτηκε βραχύβια, καθώς χτυπώντας και στον αιφνιδιασμό οι «πλάβι» εκτόξευσαν τη διαφορά και στους 18 (25-43).

Χωρίς να είναι το ίδιο εντυπωσιακή με τα δύο πρώτα δεκάλεπτα, η Σερβία συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο στην τρίτη περίοδο. Όταν οι Γάλλοι πλησίασαν στους δώδεκα (41-53), χάρη κυρίως στις προσπάθειες του Μπατούμ, ήταν ο Κρστιτς αυτός που ανέλαβε να δώσει λύσεις στην επίθεση (43-59). Οι «τρικολόρ» δεν κατέθεσαν τα όπλα και με αφετηρία την άμυνά τους αποσυντόνισαν την ομάδα του Τζόρτζεβιτς μειώνοντας στους δέκα (51-61) και στα μισά της τέταρτης περιόδου στους τέσσερις (61-65). Ο εξαφανισμένος μέχρι τότε Μπογκντάνοβιτς πέτυχε προσωπικά καλάθια και το τρίποντο του Τεόντοσιτς έφερε τη Σερβία στους εννιά (68-77) τρία λεπτά πριν το τέλος, αλλά τα απίθανα τρίποντα των Μπατούμ και Ερτέλ κράτησαν ζωντανή τη Γαλλία (79-82). Η πείρα του Κρστιτς και η ψυχραιμία του Κάλινιτς από τη γραμμή φρόντισαν ώστε οι «πλάβι» να πάρουν τη νίκη παρά τις ηρωικές προσπάθειες του Μπατούμ μέχρι το τέλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα