10 τρόποι με τους οποίους η φωνή σου επηρεάζει τους άλλους

06:32 13/9/2014 - Πηγή: iPop

Ο ήχος της φωνής σου, μαζί με τη χροιά, την προφορά και τον τόνο της, επιδρά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στο μυαλό των ανθρώπων.

Οι γνώριμες φωνές ξεχωρίζουν: Γίνονται αυτόματα αντιληπτές μέσα στη βαβούρα. Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι ακούγοντας τη φωνή του/της συζύγου τους οι συμμετέχοντες μπορούσαν να την ξεχωρίσουν όταν μπλεκόταν με ενός ξένου. Επομένως, είναι εύκολο να την ακούσεις, αλλα και να συντονιστείς με αυτή.Η αγάπη επηρεάζει τη φωνή σου: Υπάρχουν μικρές αλλαγές στις φωνές των ανθρώπων όταν
μιλούν σε κάποιον που αγαπούν. Οι άνθρωποι τις ανιχνεύουν μετά από ακρόαση για μόλις 2 δευτερόλεπτα.Οι γυναίκες έλκονται από βαθύτερες αντρικές φωνές: Παραδόξως δεν υπέθεταν ότι αυτοί οι άντρες ήταν πιο ψηλοί, αρρενωποί ή γεροδεμένοι, μόνο συνέδεαν τη φωνή με μεγαλύτερο βάρος.Οι βαθύτερες φωνές ξεχνιούνται δύσκολα: Αυτές οι φωνές ταιριάζουν περισσότερο σε ηγετικές φυσιογνωμίες. Οι άντρες, για παράδειγμα, θυμούνται περισσότερο πολιτικούς με βαθιά φωνή και οι γυναίκες θυμούνται πιο εύκολα αυτά που λένε.Οι άνδρες προτιμούν γυναίκες με ψιλή φωνή: Υποθέτουν ότι έχουν λεπτότερο σώμα και πιο υποχωρητική συμπεριφορά.Οι λαχανιασμένες φωνές είναι σέξι: Τόσο η γυναίκεια όσο και η ανδρική φωνή ακούγεται πιο σέξι όταν είναι λαχανιασμένη. Μια θεωρία είναι ότι η φωνή έτσι λιγότερο επιθετική και επομένως πιο προσιτή.Η φωνή εξαπατά: Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι ένας άνδρας που έχει βαθιά φωνή και μια γυναίκα που έχει ψιλή φωνή, οι οποίες τους κάνουν πιο ελκυστικούς, δεν θεωρούνται άξιοι εμπιστοσύνης! Τα χαρακτηριστικά αυτά συχνά συνδέονται με τη μοιχεία γι” αυτό μπορεί να μην τα προτιμήσεις για τον ιδανικό σου σύντροφο.Αγαπάς τη δική σου φωνή: Όλοι λέμε «μισώ πραγματικά τον ήχο της φωνής μου!». Αλλά είναι αλήθεια; Μια μελέτη έδειξε ότι στους ανθρώπους άρεσε πολύ ο ήχος της φωνής τους, παρόλο που μπορεί να μην τον αναγνώριζαν ως δικό τους.Αν έχεις προφορά, θεωρείσαι αναξιόπιστος: Τα άτομα με ξενική προφορά μπορεί να θεωρηθούν λιγότερο πιστευτά. Είναι απλό: ό,τι είναι πιο δύσκολο να κατανοήσουμε, είναι λιγότερο πιθανό να το πιστέψουμε, κάτι που ισχύει και για τα δύσκολα ονόματα.Μιμήσου για καλύτερη συνεννόηση: Αν δύο άνθρωποι με διαφορετικές προφορές μιλούν μεταξύ τους, παίρνουν στοιχεία ο ένας από τον άλλο, συνήθως χωρίς να το συνειδητοποιούν. Έτσι, καταλαβαίνονται καλύτερα. Αλλά βεβαιώσου ότι κρατάς λεπτές ισορροπίες για να μη μοιάζει ότι κοροϊδεύεις.

The post 10 τρόποι με τους οποίους η φωνή σου επηρεάζει τους άλλους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα