Λονδινο, το σταυροδρομι των πολιτισμων...

14:08 3/12/2014 - Πηγή: Fimotro
Λονδίνο, η πόλη του Big Ben, του Buckingham Palace και των κόκκινων διώροφων λεωφορείων! Κοσμοπολίτικη μητρόπολη, οικονομικό κέντρο και κοιτίδα της τέχνης, ...
της μόδας και του πολιτισμού, το Λονδίνο είναι τόσο μεγάλο-κι όμως, τόσο συγκροτημένο. Στις συνοικίες του Λονδίνου είναι συμπυκνωμένοι όλοι οι πολιτισμοί του κόσμου και οι γειτονιές του έχουν μοναδική προσωπικότητα η καθεμιά.

Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι από τους κορυφαίους
προορισμούς του κόσμου, είτε για διακοπές, σύντομα ταξίδια για αναψυχή και ψώνια, είτε για σπουδές και για εργασία. Δεν είναι τυχαίο που στο Λονδίνο θα συναντήσετε σχεδόν όλες τις εθνικότητες του κόσμου, να ζουν, να δουλεύουν και να συνυπάρχουν αρμονικά.

Στα 7.7 εκατομμύρια κατοίκους του Λονδίνου, το πολυπολιτισμικό στοιχείο αντανακλάται έντονα στους δρόμους, τα σπίτια, τα εστιατόρια και τους ανθρώπους. Μετανάστες και ξένοι φοιτητές διαμορφώνουν ένα ψηφιδωτό ψυχών και κουλτουρών, που έχουν κοινό τους σημείο τη μοναδική αυτή πόλη.

Με τεράστια ποικιλία από ιστορικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά αξιοθέατα, είναι δύσκολο για κάποιον να ξεκινήσει να γνωρίζει το Λονδίνο. Οι συνοικίες του είναι πολλές και οι γειτονιές του ακόμα περισσότερες, και η καθεμιά έχει και κάτι να προσφέρει. Όλες διατηρούν τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα, όντας όμως αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης που ονομάζεται Λονδίνο, ξεκίνησε ως αρχαία ρωμαϊκή πόλη και δε γνώρισε ξένη κυριαρχία από το 1066 και μετά. Κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να επισκεφθεί το Λονδίνο έστω και μία φορά στη ζωή του και να περπατήσει στα βήματα του Shakespeare, του Dickens και του Churchill, να ονειροπολήσει στις όχθες του Τάμεση και να νιώσει να τον συνεπαίρνει η σκέψη ότι βρίσκεται στο-δεύτερο-κέντρο του κόσμου. Τι περιμένετε; Αποφασίστε από πού θα ξεκινήσετε και μη χάνετε καιρό!

Αεροδρόμιο
Το Λονδίνο έχει τέσσερα κύρια διεθνή αεροδρόμια:

- Το London Heathrow Airport βρίσκεται 32 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου και είναι προσβάσιμο με τρένο (Heathrow Express), με μετρό (Piccadilly Line) και με λεωφορείο (National Express).
- Το London City Airport βρίσκεται 9.5 χιλιόμετρα ανατολικά του Λονδίνου και είναι προσβάσιμο με το μετρό και με τρένο.
- Το Gatwick Airport βρίσκεται 45 χιλιόμετρα νότια του Λονδίνου και είναι προσβάσιμο με τρένο.
- Το London Stansted Airport βρίσκεται 64 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λονδίνου και είναι προσβάσιμο με τρένο.
- Το London Luton Airport βρίσκεται 56 χιλιόμετρα βόρεια του Λονδίνου και είναι προσβάσιμο με τρένο.

Μετακίνηση και Μεταφορά

Η μετακίνηση στο Λονδίνο διεξάγεται με το εξαιρετικά οργανωμένο σιδηροδρομικό δίκτυο, με τραμ, με μετρό και με λεωφορεία. Η τιμή των εισιτηρίων ξεκινάει από 2.40£ (2.78€) και η ελάχιστη ταρίφα των ταξί είναι 2.40£ (2.78€).

Το top-5 των επιλογών στη βρετανική πρωτεύουσα
Βρετανικό Μουσείο
Το μεγαλύτερο και αρχαιότερο μουσείο του κόσμου, με περισσότερα από 8.000.000 εκθέματα, με θέμα την ανθρώπινη φύση τον πολιτισμό, από όλον τον κόσμο.

Buckingham Palace
Η Βασιλική Κατοικία, ήδη από το 1837 μέχρι και σήμερα, ένα από τα κυριότερα ορόσημα του Λονδίνου και ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μουσείο Tate Modern
Το Tate Modern είναι το μεγαλύτερο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της χώρας και έχει αποκτήσει τεράστια διεθνή φήμη, με 4.800.000 επισκέπτες το χρόνο.

Πύργος του Λονδίνου
Ο Πύργος του Λονδίνου χτίστηκε το 1078 από το Γουίλιαμ τον Κατακτητή και χρησίμευσε ως βασιλική κατοικία, θησαυροφυλάκιο, οπλοστάσιο και φυλακή, σύμβολο μεγάλης καταπίεσης του παρελθόντος.

Big Ben
Ο Πύργος του Ρολογιού στην πλατεία Parliament Square, δίπλα από το Βασιλικό Παλάτι, είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό ορόσημο του Λονδίνου.

Οδηγός Λονδίνου
Ξεκινήστε τη γνωριμία σας με το Λονδίνο από τη συνοικία Bloomsbury και το Βρετανικό Μουσείο. Είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου, με θέμα τη φύση και τον άνθρωπο, με γκαλερί για τους Αιγύπτιους, τους Ετρούσκους, τους Έλληνες, τους Ρωμαίους, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Για να το δείτε όλο, θα πρέπει να το επισκεφθείτε ξανά και ξανά (και ξανά!), αφού διαθέτει πάνω από 8.000.000 εκθέματα. Δείτε οπωσδήποτε τη Στήλη της Ροζέτας, με την οποία έγινε η αποκρυπτογράφηση των αιγυπτιακών ιερογλυφικών και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Στην περιοχή Westminster θα δείτε το ξακουστό Buckingham Palace, τη βασιλική κατοικία από το 1837 μέχρι σήμερα. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ενώ εκεί βρίσκεται και η Εθνική Πινακοθήκη, με μία μοναδική συλλογή από πίνακες ζωγραφικής, που ξεκίνησε το 1837-με μόνο 38 πίνακες. Το Westminster Abbey είναι το πιο ιερό κτίριο της Μεγάλης Βρετανίας και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς σύμφωνα με την ΟΥΝΕΣΚΟ, φιλοξενώντας πάνω από 3000 σωρούς επιφανών ανθρώπων.
Τέλος, πάνω στην Parliament Square, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τον Πύργο του Ρολογιού. Πολλοί τον ονομάζουν Big Ben, όμως έτσι πιθανότατα ονομάζεται η μεγαλύτερη καμπάνα του.

Προχωρώντας προς το South Bank του Λονδίνου, θα δείτε τη London Bridge, τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού Τάμεση. Για την ακρίβεια, το όνομα London Bridge εμπεριέχει όλα τα συγκροτήματα γεφυρών που έχουν κατασκευαστεί, από την πρώτη γέφυρα έως και τη σημερινή. Στο South Bank ανεβείτε στο London Eye, έναν από τους μεγαλύτερους τροχούς του κόσμου και θαυμάστε την υπέροχη πανοραμική θέα, και πάνω από 50 ορόσημα του Λονδίνου. Αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Tate Modern, που αποτελεί τη μεγαλύτερη Βρετανική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης και υποδέχεται πάνω από 4.000.000 επισκέπτες το χρόνο.

Για την είσοδο και τη διαμονή σας δεν απαιτείται Visa, αφού μπορείτε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για Λονδίνο με έγκυρο διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα.

Η επίσημη γλώσσα είναι τα αγγλικά.

Πηγή: aboutickets.com
Keywords
Τυχαία Θέματα