ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ'' ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

Εσωκομματικές τριβές πυροδότησε η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και εκλογή νέου προέδρου από την βάση, μια ημέρα μετά την συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τα φιλοπαπανδρεϊκά στελέχη επιδίδονται τις τελευταίες...

εβδομάδες σε έναν αγώνα στήριξης του πρώην Πρωθυπουργού την ώρα που τοπικές και
νομαρχιακές οργανώσεις του κινήματος τάσσονται ανοιχτά υπέρ της πρότασης Παπανδρέου. Ο ίδιος κρατά κλειστά τα χαρτιά του αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, όπως άφησε να εννοηθεί με το «έχει ο καιρός γυρίσματα» που είπε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Συμεών Κεδίκογλου στην Χαλκίδα. Ποίοι είναι όμως οι «αντάρτες» που στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;

Κουκουλόπουλος: Αυτά που λέει ο Παπανδρέου είναι για μετά

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρης Κουκουλόπουλος, μίλησε για τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ αλλά και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Σημαντικά αυτά που λέει ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά είναι για μετά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος, ενώ για την Προεδρική εκλογή τόνισε «Θα βρεθούν οι 180 πατριώτες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Υπέρ της πρότασης του Παπανδρέου ο Σαχινίδης

Υπέρ της πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου για σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου για τον καθορισμό των θέσεων του κόμματος και εκλογή νέου προέδρου από τη βάση, τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης.

Σε δήλωσή του ο κ. Σαχινίδης αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά φωνή οι πολίτες που μας έχουν στηρίξει και εμπιστευτεί αλλά τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τις τρέχουσες διεργασίες».

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση του Φίλιππου Σαχινίδη:

"Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε για δεκαετίες το μεγαλύτερο μέρος των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών της χώρας.

Το 2010 προέταξε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, αναλαμβάνοντας μόνο του ευθύνες που δεν του αναλογούσαν.

Όπως έχω, κατ’ επανάληψη, τονίσει τα τελευταία δύο χρόνια, τα διδάγματα της κρίσης επιβάλλουν τον επαναπροσδιορισμό της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας μέσα από ένα ανοικτό συνέδριο, όπου θα επανεξεταστούν θέσεις, προγράμματα και πρόσωπα.

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά φωνή οι πολίτες, που μας έχουν στηρίξει και εμπιστευτεί αλλά τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τις τρέχουσες διεργασίες.

Δίνει προοπτική για την επόμενη μέρα των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, σέβεται τις προτεραιότητες της χώρας και ανταποκρίνεται στην ανάγκη χάραξης ενός οδικού χάρτη για την περίοδο μετά την κρίση".

Και ο Μωραΐτης στο πλευρό του Παπανδρέου

Μετά τον Φίλιππο Σαχινίδη και ο Θάνος Μωραΐτης τάχθηκε υπέρ της πρότασης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου για τον καθορισμό των θέσεων του κόμματος και εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι «είναι μία πρόταση που μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά και λυτρωτικά για την σταθερότητα της χώρας, την κοινωνία και την παράταξη».

«Εκφράζει το αίσθημα όλων όσων λένε ότι κάτι πρέπει να γίνει. Και ότι αυτό πρέπει να είναι δυναμικό, να γίνει τώρα και να συμμετέχει ο κόσμος ο οποίος είναι η δύναμη της παράταξης. Είναι το πολιτικό , δημοκρατικό σοκ που έχει ανάγκη η παράταξη», σημείωσε ο Θάνος Μωραΐτης.

Πρόσκληση από τους υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου

Λίγες μέρες μετά την επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου και τις προτάσεις του για τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ, μία ομάδα που φέρεται να αποτελείται από υποστηρικτές του πρώην Πρωθυπουργού, οργάνωσε πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα έφτιαξε ένα βίντεο με τίτλο : «εμείς Πάμε! Εσύ θα 'ρθεις;;» και διευκρινίζει ότι πρόκειται για «πολιτική και κοινωνική αυτό-οργάνωση, πρωτοβουλία για τη δημιουργία προοδευτικού δικτύου».

Και ο Καρχιμάκης στηρίζει τον Παπανδρέου

«Πρόταση ουσιαστικής και επιτακτικής ανάγκης», χαρακτηρίζει ο Μιχάλης Καρχιμάκης την επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου μέσω της οποίας ζήτησε σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου για τον καθορισμό των θέσεων του κόμματος και εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.

Υπενθυμίζεται ότι η «κίνηση των 75» με επικεφαλής τον κ. Καρχιμάκη, είχε έρθει σε σύγκρουση με την Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή κείμενο, το οποίο προσυπογράφουν 4.000 στελέχη του κόμματος και ζητά «την σύγκληση συνεδρίου που θα πάρει αποφάσεις για όλα τα ζητήματα».

Σε σχετική δήλωση, ο Μιχάλης Καρχιμάκης υπογραμμίζει ότι «η παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου, ήλθε να επιβεβαιώσει την απαίτηση και το αίτημα χιλιάδων στελεχών μελών και φίλων του κινήματος, για την διενέργεια συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, που θα συζητούσε και θα αποφάσιζε σε μια κρίσιμη καμπή για όλους και για όλα και όχι συνεδρίου διάλυσης και περιθωριοποίησης του ΠΑΣΟΚ δια της πονηράς διολισθήσεως, σε Δημοκρατική παράταξη, και των συγκολλήσεων κάποιων προσώπων σε επίπεδο κορυφής, που ήταν ΠΑΣΟΚ και κάποιων που έφυγαν και ξαναγύρισαν στο ΠΑΣΟΚ».

«Ένα συνέδριο προοδευτικών αποφάσεων και δεσμέυσεων για πολιτικές και για πρόσωπα . Είναι μια πρόταση ουσιαστικής και επιτακτικής ανάγκης να εκφραστούν τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος για το τι θέλουν και όχι οι οπαδοί μιας δήθεν κανονικότητας, για την με κάθε τρόπο διαφύλαξη της οποίας εξουσίας, και των συγκολλήσεων κορυφής», σημειώνει και προσθέτει:

«Αυτό το αίτημα των χιλιάδων μελών και φίλων το εκφράσαμε στις 13 Οκτώβριου και ως κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ» .

«Για δε την αβάσιμη επίκληση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προκαλεί αβεβαιότητα,
Ας αναλογιστούν όλοι εκείνοι που την προκάλεσαν και το 2011και το 2012, όταν η χώρα και οι άνθρωποι ήταν επίσης σε μια δύσκολη καμπή, με την ανατροπή της εκλεγμένης με 44% κυβέρνησης Παπανδρέου όχι στο τέλος αλλά μεσούσης της τετραετίας. Ένα συνέδριο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προκαλεί καμιά απολύτως αβεβαιότητα . Ένα συνέδριο ΠΑΣΟΚ όταν είναι ουσίας μπορεί να ανοίγει δρόμους και να δεσμεύσει για πολιτικές που να αντιστοιχούν στην φυσιογνωμία και τις διαχρονικές αξίες του κινήματος», καταλήγει ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Υπέρ της πρότασης Παπανδρέου πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Δήλωση υπέρ της πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου έκανε ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Σκουλάς, τονίζοντας ότι πρέπει «να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον του Κινήματος». Αναφέρει επίσης ότι όλα πρέπει να γίνουν «με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος» και αυτήν ακριβώς την ανάγκη, όπως τονίζει, υπηρετεί η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου.

Η δήλωση του κ. Σκουλά έχει ως εξής: «Η χώρα και ο ελληνικός λαός δίνουν μια κρίσιμη μάχη. Κανείς Έλληνας δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος, αν η χώρα δεν βγει από αυτήν την μάχη όρθια και δυνατή. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος, αν δεν οικοδομήσουμε μια Ελλάδα ικανή να μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα διακυβεύματα του καιρού μας.

Το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, ταυτίστηκε με την πορεία της χώρας. Με τις προσδοκίες κάθε Έλληνα και με τα οράματα όλων των προοδευτικών πολιτών. Εξέφρασε με καθαρότητα το αίτημα της Αλλαγής και άλλαξε τη χώρα.

Όπως πάντα, έτσι και τα τελευταία δύσκολα χρόνια της κρίσης, ανέλαβε ευθύνες που δεν του αναλογούσαν και έβαλε πάνω από τις όποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες το εθνικό συμφέρον.

Σήμερα, όλοι οι προοδευτικοί πολίτες έχουμε χρέος να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον του Κινήματος. Να αναμετρηθούμε με όλες τις προκλήσεις που συνδέονται με την πορεία της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας και να δώσουμε τις πρέπουσες απαντήσεις. Ανοιχτά, καθαρά. Με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

Και όπως πάντα, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Αυτό προσδοκούν οι Έλληνες πολίτες από όλους εμάς που υπηρετήσαμε αυτό το Κίνημα. Γιατί αντιλαμβάνονται ότι αυτή η πορεία δίνει προοπτική και ελπίδα.

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου υπηρετεί αυτήν ακριβώς την ανάγκη. Αφορά το μέλλον του Κινήματός μας, αλλά και τη χώρα και την ελληνική κοινωνία και γι' αυτό βρίσκει ανταπόκριση και πέραν των ορίων του ΠΑΣΟΚ».

Υπέρ Παπανδρέου τάσσεται η νεολαία του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα

Ανοιχτά υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου τάσσεται η Ν.Ε. Νεολαίας Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι πρέπει να εισακουστεί η πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού για εκλογές από τη βάση με ανοικτό μητρώο. «Σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ, όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά οφείλουμε να προτάξουμε το συλλογικό συμφέρον. Το συμφέρον της πατρίδας. Αυτό που έθεσε σε πρώτο πλάνο το ΠΑΣΟΚ το 2010, όταν ανέλαβε ευθύνες που δεν του αναλογούσαν, κινούμενο καθαρά από πατριωτικό καθήκον. Είναι σαφές πως πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα.

Εδώ και καιρό όμως, έχει χάσει τον προσανατολισμό του με κίνδυνο αυτό να αποβεί μοιραίο για τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ για να επανέλθει και ουσιαστικά για να εξιλεωθεί, πρέπει να αναβαπτιστεί μέσα στην κοινωνία και όχι σε κλειστά κονκλάβια, χωρίς οφίτσια και προαπαιτούμενα. Με λαϊκή συμμετοχή, με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες βάσης, έτσι όπως ορίζουν οι καταβολές του και οι δημοκρατικές του παραδόσεις.

Κατά συνέπεια, είναι ανάγκη να εισακουστεί η πρόταση του συντρόφου Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου και εκλογή ηγεσίας από τη βάση, με ανοιχτό μητρώο, ώστε να εκφραστεί ελεύθερα και ανυπόκριτα ο κάθε πολίτης, μακριά από βυζαντινισμούς και έξωθεν επιβολές.

Το συνέδριο αυτό θα είναι η σφραγίδα της γενιάς μας για το μέλλον και η ελπίδα για το αύριο. Η παραπάνω λύση θα δώσει μια δημοκρατική διέξοδο που θα επιτρέψει στο Κίνημα να επαναπροσδιορίσει πολιτικές, προγράμματα, στρατηγικές και πρόσωπα.

Τούτη την ύστατη στιγμή κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μείνει αμέτοχος», αναφέρει η ανακοίνωση η οποία αναδημοσιεύεται στο ιστολόγιο της «κίνησης των 75» του ΠΑΣΟΚ.

Στηρίζει Παπανδρέου η Β1 νομαρχιακή Αθήνας

Την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για άμεση διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα στηρίζει η Β1 Νομαρχιακή Αθήνας.

Η Β1 Νομαρχιακή Αθήνας που περιλαμβάνει τις περιοχές Γλυφάδα, Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Βύρωνας, Καισαριανή, Ιλίσια, Ζωγράφου, Ν. Σμύρνη, Καλλιθέα, Π. Φάληρο κλπ, μετά από σχετική συνεδρίαση με θέμα την πορεία του κόμματος, αποφάσισε και θέτει ζήτημα επαναπροσδιορισμού των ασκούμενων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ που θα αποτελέσει την αφετηρία επανάκαμψης.

Όπως επισημαίνουν τα μέλη της τοπικής, είναι αυτονόητο ότι η διεξαγωγή του συνεδρίου πρέπει να προηγηθεί χρονικά οποιουδήποτε συνεδρίου ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων.

Ραγκούσης: Ο Παπανδρέου είναι η μόνη λύση

Τον Γιώργο Παπανδρέου θεωρεί ως την μόνη λύση στα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο ο Γιάννης Ραγκούσης, όπως σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η μόνη λύση που μπορεί να σκεφτεί κανείς ώστε να επιλυθούν προβλήματα που δεν αφορούν μόνο το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρώην υπουργός καταλογίζοντας ευθύνες στην σημερινή κυβέρνηση για την αποτυχία.
Keywords
ΠΑΣΟΚ, παπανδρεου, γιώργος παπανδρέου, Γιαννης Ραγκουσης, βενιζελος, καιρος, χαλκιδα, σοκ, θεσσαλονικη, καρχιμάκης, γνώμονα, ελλαδα, χρεος, συμμετοχή, εκλογες, λύση, αθηνα, ραγκουσης, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, παραπολιτικα, ξανα, κοινωνια, μια ημερα, βιντεο, βυρωνας, θεμα, ιλισια, σημερινη, σμυρνη, ωρα, αλιμος, αφορμη, γινει, γιώργος παπανδρέου, γλυφαδα, γνώμονα, δυναμη, δυνατοτητα, δηλωση, δωσει, δυναμικο, ειπε, ελπιδα, ζητα, ζωγραφου, ηλιουπολη, καρχιμάκης, κυβερνηση, κειμενο, κινηση, κομμα, λύση, μακρια, νεολαια, ομαδα, παντα, οραματα, ουσιαστικα, παρουσιαση, προβληματα, προγραμματα, σαχινιδης, συμμετοχή, σοκ, σφραγιδα, φαληρο, φωνη, χρονικα, δικαιωμα, εθνικο, φιλοι, χωρα, μεινει, θανος, θεσεις, χερια
Τυχαία Θέματα