Κυβερνηση πασοκ : ξαφνικες τασεις αυτοκριτικης για το ποσο βλαπτει την ελλαδα το μνημονιο!

Ρεπορτάζ : Γιάννης Καμπουράκης
(από τον Ελεύθερο Τύπο)
Άφωνη παρακολουθεί η πλειοψηφία της κοινής γνώμης τον τρόπο με τον οποίο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου πραγματοποιούν στροφή 180 μοιρών, ξορκίζουν ό,τι στήριζαν και παρουσίαζαν ως μονόδρομο επί μία διετία. Στελέχη όπως ο...
Ευ. Βενιζέλος, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο Α. Λοβέρδος, ο
Φ. Σαχινίδης και άλλοι χτυπούν πλέον στον πυρήνα της πολιτικής που άσκησε ο Γ. Παπανδρέου, φορτώνοντας στην κυβέρνηση της προηγούμενης διετίας -στην οποία συμμετείχαν- εγκληματικές επιλογές που θα πληρώνει για χρόνια η ελληνική κοινωνία. Και όσο και αν οδηγούνται από τις ανάγκες της εσωκομματικής μάχης που έρχονται στο ΠΑΣΟΚ με στόχο την πολιτική αποκαθήλωση Παπανδρέου, το γεγονός ότι προβάλλουν τώρα ως αλήθειες αυτά που οι ίδιοι (συμπεριλαμβανομένων και των στελεχών της αυλής του κ. Παπανδρέου) χαρακτήριζαν ψέματα και στείρα αντιπολίτευση δεν σβήνει τις ευθύνες που υπάρχουν.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έριξε «βόμβα» στην Ιπποκράτους λέγοντας ότι η Ελλάδα έπρεπε να αποφύγει το Μνημόνιο και η κυβέρνηση Παπανδρέου να δανειστεί γρήγορα ώστε να εξασφαλίσει το δανεισμό της χώρας ώστε να μην οδηγηθούμε σε αυτές τις εξελίξεις. «Από τη στιγμή που μπήκαμε όμως, δυστυχώς αποδειχθήκαμε και πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση όλων αυτών των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει», συμπλήρωσε. Παραδέχθηκε, δε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είχε καμία πολιτική προετοιμασία, δεν είχε καμία ιδεολογική ωριμότητα και τελικά δεν είχε και καμία διαχειριστική ικανότητα.
«Αφήσαμε την Ελλάδα και τους Ελληνες να συκοφαντούνται διεθνώς και να θεωρούμαστε μέρα με την ημέρα ως απροσάρμοστοι. Ως μαύρο πρόβατο», συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης στοχεύοντας κατευθείαν στο δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου. Για τον κ. Χρυσοχοΐδη δε, ο λόγος που η κυβέρνηση Παπανδρέου οδηγήθηκε σε αποτυχία ήταν ότι «ένα μεγάλο μέρος της κυβέρνησης αποτελείτο από πολιτικούς απολύτως άπειρους, που δεν ήταν εκλεγμένοι, ήταν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου». Στην απολύτως εύλογη ερώτηση γιατί όλα αυτά τα λέει τώρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε: «Ο υπουργός δεν είναι κάποιο στέλεχος το οποίο κάνει διαμαρτυρία και παραιτείται. Οφείλει να κάνει τη δουλειά του και εγώ έκανα τη δουλειά μου. Κατέθετα την άποψή μου, αλλά δεν ήμουν αυτός που αποφάσιζα».
Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, σε ηπιότερους τόνους από τον υπουργό Ανάπτυξης, επίσης επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση του από την καταστροφική διετία 2009-2011.
«Οταν έλεγα ότι η χώρα δεν έχει χρήματα, με θεωρούσαν αντισυμβατικό πολιτικό, γιατί έπρεπε να λέω ότι η χώρα έχει χρήματα, δηλαδή να λέω ψέματα», είπε χθες μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Α. Λοβέρδος, παραπέμποντας άμεσα στη φράση Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν». Ο κ. Λοβέρδος όμως δεν περιορίζει την κριτική του στον τέως πρωθυπουργό και σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Και παλαιότεροι υπουργοί, ειδικώς Οικονομικών, με χαμόγελα με αντιμετώπιζαν σε αυτές τις δημόσιες συζητήσεις. Τότε έλεγαν ότι έχω στρατηγική εξόδου, τώρα λένε ότι έχω στρατ
Keywords
Τυχαία Θέματα