Κυπερ της τοποθετησης επιτροπου στην ελλαδα ο γιουνκερ

11:23 29/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Υπέρ της τοποθέτησης «επιτηρητή» για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση τάσσεται ο επικεφαλής του eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Τετάρτη στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt». Ο ευρωπαίος αξιωματούχος...
ταυτίζεται με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην πιθανότητα να παραστεί ανάγκη ενός τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα
στο μέλλον, αν και όπως επισημαίνει «δεν πρέπει κάποιος να παίρνει ένα πακέτο και να σκέφτεται ήδη το επόμενο».
Ο ίδιος εμφανίζεται βέβαιος ότι οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται από τη νέα δανειακή σύμβαση θα υλοποιηθούν καθώς, όπως σημειώνει, υπάρχει σύγκλιση των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Θεωρεί όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει τις υποδομές που υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και για τον λόγο αυτόν η Ευρώπη «θα πρέπει να διασφαλίσει μόνη της την εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων».
Ο λουξεμβούργιος πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι τα υψηλότερα εισοδήματα στην Ελλάδα εξακολουθούν να επιβαρύνονται λιγότερο από τους χαμηλόμισθους ζητώντας από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτή την ανισορροπία.
Keywords
Τυχαία Θέματα