''επιλεκτικα χρεοκοπημενοι'' ...

10:18 29/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και ναι από χθες αργά το βράδυ είμαστε, παρά τους '' σκληρούς '' αγώνες των σωτήρων μας και επισήμως πια '' επιλεκτικά χρεοκοπημένοι ''. Αυτό που τόσο φοβόμασταν, αυτό με και για το οποίο τόσο πολύ μας εκφόβισαν, μας απείλησαν, μας...
εκβίασαν και μας στράγγισαν, τόσο υλικά, όσο και ψυχολογικά, είναι πια γεγονός. Η πιστοληπτική μας ικανότητα στο ναδίρ, για τα σκουπίδια. Βγαίνουμε δηλαδή στις αγορές και οι φωστήρες που έχουν αναλάβει στα στιβαρά τους μπράτσα την τύχη της χώρας, κατάφεραν, με πολύ κόπο είναι η αλήθεια, να μην ξέρουμε ποιόν να πρωτοδιαλέξουμε
για να δανειστούμε. Πλήθος οι προσφορές, το χρήμα ρέει άφθονο. Κατά το παλιό και γνωστό '' λεφτά υπάρχουν '' που αρχικά παραπλάνησε και στη συνέχεια ρήμαξε. Και ο εμπνευστής της ανοησίας, στα μάτια των πολλών, το απόλυτα πειθαρχημένο εκτελεστικό όργανο, στα μάτια των λίγων διορατικών, συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσα μας, σα να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα.
Οι φωστήρες της οικονομικής επιστήμης, με ηγετική φυσιογνωμία το λαμπρό επιστημονικό μυαλό του Συνταγματικού Δικαίου που με ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο βαφτίστηκε Υπουργός Οικονομικών, αφού ως γνωστόν, στη χώρα αυτή, όλοι μπορούν να κάνουν τα πάντα, σπεύδουν τώρα να μας καθησυχάσουν. Η φάση αυτή είναι παροδική, το ότι βρισκόμαστε σε φάση επιλεκτικής χρεοκοπίας δεν είναι κακό, θα κρατήσει λίγο, θα μας αναβαθμίσουν και πάλι και ναι, με το σπαθί μας θα αριστεύσουμε ξανά και επειδή είμαστε τόσο υπάκουοι θα πάρουμε πάλι τον εξαιρετικό βαθμό του CCC. Θα μας ανεβάσουν δηλαδή ένα εκατοστό από το πάτωμα. Όλα καλά θα πάνε.
Σίγουρα αυτά σκέφτεται και ο άστεγος που παγώνει μέσα στο κρύο, όπως εξάλλου και ο άνεργος και ο συνταξιούχος και ο γονιός που αναγκάζεται να αφήσει τα παιδιά του σε κάποιο ίδρυμα για να τους εξασφαλίσει μια στέγη και ένα πιάτο φαγητό, αλλά και όλα εκείνα τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο, λόγω φτώχειας, για να βρουν μια δουλειά και να βοηθήσουν τους γονείς τους που έχουν λυγίσει μέσα στην ανέχεια και την εξαθλίωση. Για όλους αυτούς έχει πράγματι,μεγάλη διαφορά αν βρισκόμαστε στο SD ή στο CCC. Έχετε δίκιο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Τα πήγατε όλοι περίφημα. Και η ανταμοιβή για τον κόπο σας, πάντα η ίδια στο τέλος : μια καρέκλα. Και να μην το ξεχάσω. Και η υπόσχεση, από όποιο πόστο κι αν θα βρίσκεστε, πως όλοι μαζί εμείς, οι ''επιλεκτικά χρεοκοπημένοι '', θα σας εξασφαλίζουμε, γενναιόδωρα πάντα, το παντεσπάνι σας.
Keywords
Τυχαία Θέματα