Κονσουλας : μερακι και οχι επαγγελμα η τοπικη αυτοδιοικηση

11:35 30/3/2014 - Πηγή: Fimotro
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΟΝ BLUE SKY
Τις θέσεις και τα οράματα του για τον Βύρωνα, παρουσίασε ο Παναγιώτης Κόνσουλας επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, στην εκπομπή...
«Τέλος Εποχής» του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky.
Χαρακτήρισε μεράκι και όχι επάγγελμα την ενασχόληση του με τα Δημοτικά πράγματα της πόλης, εκτιμώντας ότι μπορεί να φανεί χρήσιμος με την
εμπειρία του, στην δύσκολη επόμενη ημέρα του Δήμου.
Διευκρίνισε, για άλλη μία φορά, ότι από το 2010 διαχώρισε τη θέση του, ακολουθώντας ανεξάρτητη πορεία με την Παράταξη του και πάντοτε απέναντι στις ακολουθούμενες μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων που μεσολάβησαν.
Τόνισε ότι είναι σε γνώση του η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Βύρωνα, κάτι που άλλωστε ήταν γνωστό από τις προηγούμενες εκλογές και επιβεβαιώθηκε με την ένταξη του από το υπουργείο στους «κόκκινους Δήμους», επισημαίνοντας όμως ότι τώρα, στα δύσκολα για την πόλη, οι πολίτες θέλουν τον Δήμαρχο και τον Δήμο δίπλα τους.
Έτσι, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την δέσμευση για άμεση στήριξη των δοκιμαζόμενων συνδημοτών που έχουν ανάγκη. «Κανείς μόνος του στην κρίση» επανέλαβε, τονίζοντας ότι η εποχή των παχιών λόγων και των έργων βιτρίνας παρήλθε.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είπε, είναι το οχυρό, το ανάχωμα των πολιτικών της εξαθλίωσης και της δυστυχίας των πολιτών της.
Κατήγγειλε το γεγονός της «αποψίλωσης» του Κέντρου Υγείας Βύρωνα σε στελεχιακό προσωπικό, με την επιστροφή των γιατρών του στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, πλην δύο συμβασιούχων και δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση χώρων για αναπλάσεις και πράσινο στην πόλη.
Αναφέρθηκε στο γεγονός της μη λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού στον Καρέα που, ενώ είναι έτοιμος εδώ και ενάμιση χρόνο, αδυνατεί να φιλοξενήσει 200 παιδάκια της περιοχής, λόγω απουσίας προσωπικού.
Ζήτησε από την Περιφέρεια Αττικής να εξετάσει το ενδεχόμενο επιχορήγησης για την ανακατασκευή των δύο γηπέδων ποδοσφαίρου στον Βύρωνα (Δημοτικό Στάδιο και Εργάνη).
Αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση της Δημοτικής Επιχείρησης και στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας με την θέσπιση κινήτρων για νέα επιχειρηματικότητα (π.χ μη καταβολή δημοτικών τελών για 1-2 χρόνια), ώστε να σταματήσει η πόλη να μετράει λουκέτα στους δρόμους της.
Στόχος του, όπως είπε, είναι το Φεστιβάλ Βράχων αφενός να αναβαθμιστεί και αφετέρου ο Βύρωνας να γίνει κέντρο ευρωπαϊκού και όχι μόνον πολιτισμού.
Απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε Βυρωνιώτη, ξεκαθάρισε ότι η εποχή της αρχής του ενός ανδρός στο Δήμο τελειώνει και στη θέση της έρχεται Συλλογικό Μοντέλο Διοίκησης, με συμμετοχή, συνεργασία και διαφάνεια.
Τέλος ζήτησε την άμεση σύγκληση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου, με αφορμή το γεγονός της παρουσίας 300 διάσπαρτων ταμπλό συγκεκριμένου υποψήφιου, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας. Απαιτείται, όπως είπε, σεβασμός προς όλες τις Παρατάξεις και εφαρμογή κανόνων για ομαλή προεκλογική περίοδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα