Γιαννης στουρναρας : "φευγω μετα τις ευρωεκλογεσ"

11:10 30/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σε συνέντευξή του ο κ. Στουρνάρας δηλώνει, φανερά ικανοποιημένος μετά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, πως «τα καταφέραμε», ενώ προσθέτει ότι «ως χώρα βγήκαμε από...
τον τάφο και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι».

«Εκεί που τώρα κυκλοφορούν αμέριμνοι τουρίστες και παίζουν παιδάκια, όταν πρωτοεγκαταστάθηκα
στο υπουργείο ατένιζα αντίσκηνα και φωτιές που άναβαν τη νύχτα διάφοροι σκηνίτες που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία.Όλα αυτά τώρα έχουν αλλάξει.Και αυτό που βλέπουμε ίσως είναι μία από τις εικόνες που μαρτυρούν την αλλαγή που συντελέστηκε στην Ελλάδα» δηλώνει ο κ.Στουρνάρας.

Για τον απολογισμό της θητείας του, επί 21 μήνες στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, τονίζει:«Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο χειρότερος της ζωής μου.Δεν μπορούσα να κοιμηθώ και έμενα ξύπνιος μέχρι το πρωί, παρακολουθώντας μεταμεσονύκτιες εκπομπές στην τηλεόραση.Βρεθήκαμε πολλές φορές στο γκρεμό αλλά τελικώς τα καταφέραμε.»

Ο κ. Στουρνάρας ετοιμάζεται να εγκαταλείψει διά παντός τη θέση του αναφέρει η εφημερίδα ενώ τρεις είναι οι εναλλακτικές επιλογές που συζητά με τους συνεργάτες του:
Την θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος την αανάληψη χαρτοφυλακίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή θα αναλάβει βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι έχει καλές σχέσεις με όλους τους πολιτικούς ακόμη και με αυτούς που ανήκουν σε άλλο χώρο τονίζοντας την πρόσφατη συνομιλία του με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Keywords
Τυχαία Θέματα