Σε απεργια απο αυριο η πνο

10:39 30/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, με προοπτική κλιμάκωσης, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αντιδρώντας στη ρύθμιση στο...
πολυνομοσχέδιο, που αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων. Η απόφαση ελήφθη στην έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ.
Έως τώρα η σύμβαση εργασίας
των ναυτικών βασιζόταν στη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνούσε η ΠΝΟ με τους ακτοπλόους. Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος, είπε ότι στόχος της νέας ρύθμισης είναι η δημιουργία επιχειρησιακών σωματείων και ακολούθως επιχειρησιακών συμβάσεων που θα υπογράφονται μεταξύ των σωματείων αυτών και των αντίστοιχων ναυτιλιακών εταιρειών. Αυτό στην πράξη σημαίνει, πρόσθεσε, συντριβή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ταυτόχρονα τεράστια μείωση των μισθών σε αυτές τις κατηγορίες πλοίων. Θα αντιδράσουμε με όλες τις μορφές πάλης προκειμένου να μην υλοποιηθεί αυτός ο κυβερνητικός σχεδιασμός, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.
Keywords
Τυχαία Θέματα