Ημερα μνημης για τους εργαζομενουσ- αγωνιστες της ερτ και οχι γιορτη!

13:36 11/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
«Σήμερα μαύρος Ουρανός, σήμερα μαύρη μέρα, σήμερα όλοι θλίβονται και τα βουνά λυπούνται»( αν και ο ήλιος βγαίνει κατά διαστήματα, τα σύννεφα δεν θα αργήσουν να «πυκνώνουν» πάνω από την ΕΡΤ)...

Αυτά τα λόγια από το Μοιρολόι η Καταλόι της Παναγιάς, ταιριάζουν απόλυτα στην ΕΡΤ. Το Ρδιομέγαρο σήμερα θρηνεί, δεν γιορτάζει. Το μόρφωμα της ΔΤ-ΥΠΟΙΚ-ΝΕΡΙΤ και η νέα ηγεσία της ΕΡΤ, ανέλαβαν με εντολή
«Προφήτη» προς «Σουλτάνο», να κάνουν ένα εικονικό άνοιγμα με συνταγή «φτερούς».
Από τις 6 σήμερα το πρωί, το λογότυπο της ΕΡΤ, επανήλθε στον αέρα, μετά από δυο χρόνια αγώνα των απολυμένων-εργαζομένων. Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα, όλων όσων έδωσαν κάτι από τη ζωή τους σε αυτόν τον αγώνα. Μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση, συνάδελφοι άρθρωσαν τις πρώτες λέξεις, και αγαπημένα πρόσωπα είπαν την πρώτη ελεύθερη καλημέρα! Όσοι μεγαλώσαμε μέσα στην ΕΡΤ ή ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας ανήκει σε αυτήν, δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε την ίδια συγκίνηση, αλλά και χαρά.
Το ότι επανήλθε το λογότυπο της ΕΡΤ αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία. Δεν σημαίνει όμως ότι η ΕΡΤ άνοιξε με όλες τις δομές. Μένουν πολλά ακόμα να γίνουν. Το σύντομο «βιντεάκι» που παρουσιάστηκε με την ιστορία της ΕΡΤ στην έναρξη, ήταν ένα ιστορικό γεγονός που άγγιξε την καρδιά του Έλληνα. Μια παρατήρηση μόνο.
Γιατί ρε παιδιά παραλείψατε επιμελώς η από άγνοια δεν συμπεριλάβατε το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ; Το ξεχάσατε; Είναι και αυτό ένα ιστορικό γεγονός όπως και η «χούντα». Μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσετε με αυτό στις οθόνες μας, καιγοντάς το αργά και βασανιστικά, και μέσα από τις στάχτες να γεννιόταν το καινούργιο; Βέβαια τι καινούργιο μπορούν να φέρουν παλιά υλικά που διόρισε ο «προφήτης»; Είναι κάτι φρέσκο Λάμπης Ταγματάρχης-Βαγγέλης Λουριδάς που διαφεντεύουν την νέα ΕΡΤ με βοηθό το Νίκο Μιχαλίτση και για τις εσωτερικές δουλειές τον Κώστα Χαλβατζάκη; Μάλλον όχι...(Μάλιστα οι δύο τελευταίοι δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στο σχήμα για ηθικούς λόγους).
Παρέα με σφουγκοκολάριους, παρατρεχάμενους και «γιουσουφάκια» σε διάφορους τομείς επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, επιχειρούν να δώσουν το «φιλί» του Ιούδα. Μόνο που το φιλί αντί για τον Ιούδα το έδωσαν σε «τραβεστί». Η βιασύνη να αλλάξουν το λογότυπο, χωρίς καμιά προετοιμασία, προεργασία, και με πρόσωπα αμφιβόλου εγκυρότητας και κύρους, δείχνουν το μέγεθος της «προδοσίας».
Με δελτία τύπου και καθημερινή προπαγάνδα η διοίκηση της νέας ΕΡΤ προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι ο φορέας ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες. Η ΕΡΤ είναι η νέα «σταχτοπούτα»! Ω! Θεέ μου! Τι ψέμα τι παραμύθι!!!
Ευτυχώς που δεν θα παραβρεθούν στη «γιορτή» ο υπουργός επικρατείας και ο πρωθυπουργός, όπως είχαν υποσχεθεί σε Τσακνή-Ταγματάρχη. Και οι δύο θα περνούσαν δύσκολες στιγμές στο Ραδιομέγαρο.
Ενώ λοιπόν η σημερινή μέρα θα έπρεπε να είναι μέρα χαράς, μέρα γιορτής, είναι μέρα θλίψης και απογοήτευσης των αγωνιστών εργαζομένων, που για δύο χρόνια κράτησαν ζωντανό το όνειρο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ και τώρα νιώθουν προδομένοι και απογοητευμένοι. Ένας Ιούδας πάντα θα υπάρχει, «έστω και «τραβεστί» για να πάρει τα «τριάκοντα αργύρια».
Οι πραγματικοί εργαζόμενοι-αγωνιστές δεν συμμετέχουν σε φιέστες και γιορτές «μαϊμού» από προδότες και ιερόσυλους, που καπηλεύτηκαν τον αγώνα τους για να πουλήσουν μούρη, κοινώς πούλμούρ!!! Εμείς τιμούμε όλους τούς αγωνιστές και το συνδικαλιστικό τους όργανο, συμμεριζόμενοι την αγωνία τους για το μέλλον της ΕΡΤ, που έδωσαν ένα κομμάτι από τη ζωή τους στη μάχη επαναλειτουργίας μετά το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου .
Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα τελέσει τρισάγιο στην κεντρική είσοδο στις 7 το απόγευμα για τους νεκρούς του φορέα, και δεν συμμετέχει στη γιορτή «παρωδία». Η μεσίστια σημαία και ο σταυρός, σύμβολο αγώνων και ελευθερίας, είναι αφιερωμένα από μας, σε όλους αυτούς τους αφανείς αγωνιστές της ΕΡΤ που συνεχίζουν τον αγώνα!

Αύριο θα έχουμε πλούσιο ρεπορτάζ και παρασκήνιο μαζί με αποκαλύψεις για τραγουδιστές και καλλιτέχνες που έκλεισαν την πόρτα στους «ταρατατζούμ» πλακατζήδες-οργανωτές.

2 συνημμένα
Keywords
Τυχαία Θέματα