Για πρωτη φορα κρατικο ιδρυμα βαζει ρητρα χρεοκοπιας της ελλαδας στις συμβασεις αναθεσης εργου...

13:00 11/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Ρήτρα χρεοκοπίας της Ελλάδας βάζει η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της χώρας στις συμβάσεις ανάθεσης έργου, ...
που υπογράφει ως εργοδότης! Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «protothema.gr», το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, που αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και λειτουργεί υπό την εποπτεία του κράτους, συνάπτει συμβάσεις, με τον όρο ότι οι ανάδοχοι δεν θα λάβουν καμία αμοιβή στην περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας ή διεξαγωγής πρόωρων εκλογών!

Ειδικότερα, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ανάρτησε χθες στο πρόγραμμα, «Διαύγεια»,
19 συμβάσεις ανάθεσης έργου, που σύναψε με ισάριθμους καλλιτέχνες, οι οποίοι πήραν μέρος στην εκτέλεση της όπερας, «ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 19 και 20 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στην παράγραφο, «Ποινικές Ρήτρες», που συνυπέγραψαν, εκτός από Ελληνες μουσικούς και Ιταλοί μονωδοί, συμπεριλαμβάνεται ο εξής όρος:

«Όταν ο Εργοδότης ακυρώνει την παραγωγή ή μέρος των παραστάσεων λόγω ανωτέρας βίας σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο, ή λόγω απεργιών, πρόωρων εκλογών ή μη προβλέψιμων αλλαγών στις οικονομικές συνθήκες της χώρας (χρεοκοπία, αφερεγγυότητα) τότε τόσο ο Ανάδοχος όσο και ο Εργοδότης απαλλάσσονται των υποχρεώσεών τους. Ο Ανάδοχος δεν θα λάβει αμοιβή και δεν θα είναι σε θέση να εγείρει πρόσθετες αξιώσεις».

Δείτε εδώ τη σύμβαση ανάθεσης έργου
Keywords
Τυχαία Θέματα