Φάτε «Δημοκρατία»... φάτε ΕΡΤ

Μεγάλη συγκίνηση διακατέχει το Πανελλήνιο σήμερα. Από το πρωί στα καφενεία όλοι κερνούν, τσουγκρίζουν τα ποτήρια και βγαίνουν στους δρόμους. Η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα θυμίζει τις ημέρες μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μόνο το αεροπλάνο του Καραμανλή λείπει, αλλά γιατί όχι. Ας τρέξουμε όλοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να υποδεχθούμε τον μεγάλο στρατηγό Αλέξη.

Σήμερα γιορτάζει όλη η χώρα, μπορεί και όλος ο πλανήτης. Ξυπνήσαμε, ανοίξαμε τις τηλεοράσεις μας και είδαμε το θαύμα. Η Μαριλένα Κατσίμη ξανά μπροστά στις οθόνες

μας σα να μην πέρασε μια μέρα από τότε που ξηλώθηκε η Συριζαίικη φωλιά. Και το ακόμη πιο εντυπωσιακό; Πρώτη μέρα της ανεξάρτητης φωνής της ΕΡΤ και στους δέκτες μας η Πρόεδρος Ζωή η οποία έχει πράγματι κάνει μια σπουδαία καριέρα. Από τα κάγκελα της ΕΡΤ που φώναζε «Βοήθεια», μέσα σε δύο χρόνια κατέλαβε τα χειμερινά ανάκτορα του Ραδιομεγάρου. Αν μη τι άλλο είναι τεράστια επιτυχία.

Νίκη της Δημοκρατίας, του λαού, των κοινωνικών αγώνων είπε η Ζωή αλλά και σε επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκίνηση, δάκρυα χαράς, αναμνήσεις από τους δημοσιογράφους που ξεκινούν το σπουδαίο αυτό εγχείρημα. Η δημοκρατική ΕΡΤ είναι εδώ και αφήνει πίσω της τη Χούντα της Νέα Δημοκρατίας.

Τώρα έχουμε δημοκρατία γατάκια της δεξιάς που νομίζατε ότι θα σπάγατε το απόστημα των Καλφαγιάννηδων. Τώρα έχουμε Ζωή ξανά στην ΕΡΤ και είναι απορίας άξιον γιατί να είναι πρόεδρος ο Τσακνής και όχι δικαιωματικά η Πρόεδρος της Βουλής; Και διευθύνων σύμβουλος η Ραχήλ που κι αυτή πήδηξε τα κάγκελα και είναι κι αυτή μέσα. Θα την δούμε τις επόμενες ημέρες να συγκινείται στην ΕΡΤ του ελληνικού λαού, αυτήν που πληρώνουμε με καμιά 200αριά εκατομμύρια ευρώ.

Αυτήν που ως ΝΕΡΙΤ λειτουργούσε μια χαρά και με 1.000 – 1.500 εργαζόμενους. Σας έλειψε τίποτε; Όχι βέβαια, αλλά η Δημοκρατία θέλει θυσίες. Πάρτε τώρα άλλους τόσους εργαζόμενους στο κεφάλι, πληρώστε κορόιδα τους μισθούς τους όπως πληρώσατε και τις αποζημιώσεις τους. Η Ζωή θέλει θυσίες αλλά επειδή δεν μπορεί να τις πληρώσει από την τσέπη της, βάλτε τον οβολό σας κάθε μήνα κορόιδα. Η Πρόεδρος θα έχει δύο κανάλια, ένα στη Βουλή κι ένα στη Μεσογείων αλλά δεν πειράζει. Αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία κύριοι και κυρίες, τι άλλο θέλετε; Τζάμπα θα απολαμβάνετε την Κατσίμη και τον Χαρίτο; Τζάμπα τους Συριζαίους που έκαναν ντου στην ΕΡΤ; Τζάμπα οι αγώνες τους, τα κλάματά τους, οι συναυλίες και οι φωνές τους; Τζάμπα ο Αυγερόπουλος που έφτιαξε και το ντοκυμαντέρ «το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας;»

Τίποτε δεν είναι τζάμπα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Απολαύστε Έλληνες το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης. Το είπε και το έκανε. Μέσα σε λίγους μήνες αποκατέστησε τη Δημοκρατία που είχε καταλυθεί. Αυτό δεν έλεγε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο. Είτε θα επικρατήσει η φωνή της σύνεσης, της λογικής, του συμμαζέματος αυτού του κράτους «φούσκα» είτε θα επικρατήσει ο λαϊκισμός, ο αριστερίστικος λόγος. Θα συνεχιστεί η παντοδυναμία της ψευτοαριστερής, θολοκουλτουριάρικης αριστερής ιδεολογίας; Τουλάχιστον σήμερα και με την ανοχή του ελληνικού λαού κυριαρχεί. Η ΕΡΤ είναι το παράδειγμα που επιβεβαιώνει ότι η Αριστερά στην Ελλάδα είναι πανταχού παρούσα. Δυστυχώς η άδολη, οραματική και σοβαρή Αριστερά είναι πλέον ένα γκρουπούσκουλο εθνολαϊκισμού του οποίου άξιοι αγωνιστές είναι η Ζωή, η Ραχήλ, ο Διαμαντόπουλος και άλλοι πολλοί που είναι ανάξιοι μνημόνευσης.

Αλλά μη σκάτε Έλληνες γι’ αυτά. Μη στεναχωριέστε που έρχεται το εκκαθαριστικό της εφορίας και ο ΕΝΦΙΑ. Φάτε «Δημοκρατία», φάτε ΕΡΤ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα