Η συμμορια των οκτω, η απαγωγη και τα λυτρα υψους 70.000 ευρω...

Θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο κινηματογραφικής ταινίας αστυνομικού...
περιεχομένου με πρωταγωνιστές οκτώ επίδοξους απαγωγείς, θύμα κορυφαίο στέλεχος εταιρείας και... κέρδη από τα λύτρα για την απελευθέρωσή του της τάξης των 70.000 ευρώ.

Όμως, όπως φαίνεται, το σχέδιο ήταν ερασιτεχνικό και έτσι οι επίδοξοι απαγωγείς έπεσαν πολύ γρήγορα στα χέρια της αστυνομίας και στο τέλος, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κατηγορία απαγωγής και καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 19,5 χρόνια φυλακή.

Σήμερα, όμως, ζητούν μείωση της ποινής που τους επιβλήθηκε με έφεση που κάνουν και συζητείται τις επόμενες
ημέρες.

«Η πρωτόδικη απόφαση πιστεύω ότι είναι υπερβολική όσον αφορά την κατάγνωση της ποινής 19,5 χρόνια και βέβαια η οργάνωση ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της απαγωγής παραπέμπει σε ερασιτέχνες "εγκληματίες" καθόσον ουδείς δράστης απαγωγής εμφανίζει τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος είναι επ ονόματί του. Πιστεύω ότι η εντολείς μου μάλλον χρησιμοποιήθηκαν ως αχυράνθρωποι και ενδεχόμενα να υποκρύπτεται ηθικός αυτουργός που μέχρι σήμερα οι αστυνομικές αρχές δεν μπόρεσαν να αποκαλύψουν», σημειώνει ο συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων Δημήτρης Κάππος, μιλώντας στο protothema.gr και εξηγεί πώς η απίστευτη αυτή υπόθεση που έλαβε χώρα πριν περίπου τέσσερα χρόνια, είχε την κατάληξη αυτή για τους επίδοξους αλλά εντελώς... ερασιτέχνες απαγωγείς.

Η απαγωγή του λογιστή

Πρωταγωνιστής της υπόθεσης βρέθηκε, άθελά του, ο λογιστής εταιρείας ο οποίος ως φαίνεται βρέθηκε στη δίνη του «κυκλώνα», καθώς ένας από τα στελέχη της συμμορίας τον γνώριζε αφού εργαζόταν στην ίδια εταιρεία ως υπάλληλος.

Αυτό βοήθησε τους «συμμορίτες» να έχουν μία βάση για να εφαρμόσουν το σχέδιο τους καθώς με το δεδομένο αυτό, θα μπορούσαν να μπουν άνετα στο κτίριο χωρίς να κινήσουν υποψίες ότι κάτι περίεργο θα συνέβαινε. Ο λογιστής είχε μπει στο στόχαστρο διότι ήταν αυτός που διαχειριζόταν χρήματα τεράστια ποσά.

Κινηματογραφική ληστεία τύπου... Bollywood

Όλα όσα ακολούθησαν έγιναν με κινηματογραφικό τρόπο που θυμίζει, όμως, περισσότερο Bollywood. Οι δύο άντρες ένας εκ των οποίων όπως αναφέρθηκε ήταν υπάλληλος της εταιρείας, εισέβαλαν στο γραφείο του λογιστή και όταν άκουσαν τον άντρα έντρομο να τους λέει ότι δεν έχει τα χρήματα που του ζήτησαν, όρμησαν και με απειλητικό τρόπο του ξεκαθάρισαν ότι αυτό θα το πλήρωνε πολύ ακριβά.

«Αν δε βρεις 70.000 ευρώ θα σε σκοτώσουμε»

Ο λογιστής άρχισε να κλαίει από το φόβο του και τότε εκείνοι του είπαν να σταματήσει με τρόπο απειλητικό.

«Θα έρθεις μαζί μας αλλιώς θα γίνει χαμός, θα γίνει της π@@@@@ς».

Κατόπιν τον οδήγησαν στο αυτοκίνητό του όπου αφού πήραν τα κλειδιά τον έβαλαν να καθίσει στο πίσω κάθισμα. Οι υπόλοιποι της κινηματογραφικά στημένης απαγωγής επιβιβάστηκαν σε άλλα δύο αυτοκίνητα τα οποία και είχαν παρκάρει έξω από την εταιρεία και περίμεναν τους... ενορχηστρωτές της απαγωγής κάτω.

Και ενώ του κρατούσαν κάτω το κεφάλι για να μη μπορεί να δει την διαδρομή που ακολουθούσαν, τελικά τον οδήγησαν στην οικία ενός εκ των απαγωγέων. Τον έβαλαν να καθίσει σε μία καρέκλα και τον υποχρέωσαν να τηλεφωνήσει στην πρόεδρο της εταιρείας και όταν εκείνη απάντησε, ένας εκ των απαγωγέων της ξεκαθάρισε τις προθέσεις τους:

«Για να μη τον σκοτώσουμε και για να τον αφήσουμε ελεύθερο θέλουμε 70.000 ευρώ», φέρονται να της είπαν. Ωστόσο, εκείνη αρνήθηκε και φρόντισε αμέσως να ειδοποιήσει τις Αρχές.

«Αν δε βρεθούν τα λεφτά θα σε στείλουμε στη Ρουμανία να σε κομματιάσουν»

Οι απαγωγείς τότε εκνευρισμένοι από την εξέλιξη αυτή άρχισαν να απειλούν τη ζωή του λογιστή λέγοντάς του: «Πρόσεχε γιατί θα σε βάλουμε στο ψυγείο και θα σε στείλουμε στη Ρουμανία και οι γυφτορουμάνοι θα σε κομματιάσουν».

Έτσι, ο όμηρος λογιστής αναγκάζεται να τηλεφωνήσει στη σύζυγό του και όταν εκείνη απάντησε στο τηλεφώνημα της είπε να δώσει εντολή μεταφοράς 70.000 ευρώ στο λογαριασμό ενός εκ των απαγωγέων να υπογράψει μία υπεύθυνη δήλωση ότι του οφείλει το ποσό αυτό. Στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο αφού ολοκληρώθηκαν οι προ απαιτούμενες από αυτούς διαδικασίες.

Βέβαια, ο λογιστής στη συνέχεια ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία που πολύ γρήγορα οδηγήθηκε στα ίχνη τους.

Τώρα η συμμορία των οκτώ μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για φυλάκιση 19,5 χρόνων κάνει έφεση για μείωση της ποινής.

Η υπόθεση συζητείται εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

«Πρόκειται για μία σοβαρή ποινική υπόθεση με πολλά εμπλεκόμενα άτομα και για αυτό απαιτεί πολύ λεπτούς ποινικούς χειρισμούς», σημειώνει η ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των οκτώ καταδικασθέντων για την υπόθεση της απαγωγής Γιάννα Παναγοπούλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα