Η κομισιον δε βλεπει εκταμιευση της δοσης των 2 δις. εντος της εβδομαδας...

...ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ, ΠΙΑ - ΕΞΑΛΛΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ''ΑΓΑΠΑ'' ΠΑΙΔΕΥΕΙ...
Δεν «βλέπουν» εκταμίευση της πρώτης δόσης μέσα ...
στην εβδομάδα κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν φαίνεται πιθανό χρονικά για τα κλιμάκια των Θεσμών να ολοκληρώσουν την αξιολόγησή τους και έπειτα οι εταίροι να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης πριν το τέλος της εβδομάδας.

Οι επικεφαλής των τεχνικών
κλιμακίων ήδη βρίσκονται στην Αθήνα και συνεργάζονται με τα ελληνικά υπουργεία. Όπως δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος Τύπου του Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπρέιντχαρτ, τα τεχνικά κλιμάκια και οι επικεφαλής θα παραμείνουν στην Αθήνα έως την Παρασκευή, αξιολογώντας την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης.

Η ίδια κοινοτική πηγή δεν παρατηρεί κάποιο σημαντικό πρόβλημα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και εκτιμά πως, σε γενικές γραμμές, υπάρχει ένα θετικό κλίμα συνεργασίας με τους Θεσμούς.

Υψίστης σημασίας είναι επίσης για τους Θεσμούς η πλήρης εφαρμογή των μέτρων με τη μεγαλύτερη βαρύτητα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως φαίνεται, το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, η δομή του οποίου θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί μέχρι το τέλος του μήνα, θα περιέχει μέτρα κυρίως γύρω από τη χρηματοπιστωτική και συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, τα οποία θα έχουν προτεραιότητα στην ανάγκη υλοποίησής τους έναντι των άλλων.

Στους τομείς αυτούς «ποντάρουν» οι Θεσμοί, καθώς η ίδια πηγή εκτιμά πως η έγκαιρη εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων θα προσδώσει αξιοπιστία στην ελληνική κυβέρνηση απέναντι σε αγορές και εταίρους, αλλά και θα επιτρέψει στην Επιτροπή να διατηρήσει ένα ρόλο «ισορροπιστή» ανάμεσα στις διάφορες πλευρές.
Keywords
Τυχαία Θέματα