Η λευκωσια διαψευδει τη hurriyet : καμια συμφωνια για αναλογιες πληθυσμου...

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης διέψευσε ...
δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet για δήθεν συμφωνία στην αναλογία πληθυσμού Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μετά τη λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρεί πως η αναλογία πληθυσμού θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την κατάσταση του 1960 με αναλογία 82% για τους Ελληνοκύπριους και 18% για τους Τουρκοκύπριους.

Είπε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις
βρίσκονται σε κομβικό σημείο και παρά τις δυσκολίες και διαφωνίες, η ελληνοκυπριακή πλευρά στέλνει το μήνυμα ότι παραμένει σοβαρή και προσηλωμένη για σκληρή διαπραγμάτευση προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Σε σχέση με πληροφορίες για διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό τον Μάρτιο του 2011, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως το μόνο που υπάρχει είναι η αναφορά στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ και για να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο θα πρέπει να επιλυθούν οι διαφορές που υπάρχουν.

Τέλος, σε σχέση με το θέμα της άρσης του βέτο για το άνοιγμα κεφαλαίων στη διαπραγμάτευση της Τουρκίας με την ΕΕ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως για να ξεπαγώσουν τα ενταξιακά κεφάλαια, θα πρέπει η Τουρκία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Για αυτό τόνισε, όσοι θέλουν να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, θα πρέπει να στραφούν προς αυτή για να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της.
Keywords
Τυχαία Θέματα