Προσλήψεις 8.200 ανέργων στα σχολεία και 30.000 σε υπηρεσίες του Δημοσίου

Τις επόμενες ημέρες εκκινούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 30.000 ανέργων σε υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία και ΕΟΠΥΥ, ενώ αμέσως μετά θα αρχίσουν οι ανάλογες διαδικασίες για την πρόσληψη 8.200 ανέργων στα σχολεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας».

Όσον αφορά στην πρώτη διαδικασία, οι άνεργοι απόφοιτοι Λυκείου και απόφοιτοι ΑΕΙ

και ΤΕΙ θα προσληφθούν σε υπηρεσίες του Δημοσίου με διαδικασίες εξπρές που θα έχουν υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Οι ειδικότητες είναι κυρίως Διοίκησης – Οικονομίας, Κοινωνιολογίας, Κοινωνικών Λειτουργών, Πληροφορικής και Δικτύων, Υγείας, Χημικών, Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι προσληφθέντες θα εργαστούν με πεντάμηνες συμβάσεις, χωρίς ελπίδα ανανέωσης ή παράτασης. Επιπλέον, ο μισθός θα είναι 490 ευρώ τον μήνα καθαρά για ανέργους που είναι πάνω από 25 ετών, με καλυμμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές, δηλαδή 758 μεικτά, ενώ στα 427 ευρώ τον μήνα καθαρά θα ανέρχεται το εισόδημα των ανέργων που είναι κάτω των 25 ετών, δηλαδή 652 μεικτά. Κατά το διάστημα της εργασίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλες οι κατηγορίες εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, αρκεί να έχουν συμπληρώσει τα 18 τους χρόνια. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με βάση τη διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Αναφορικά με τις προσλήψεις στα σχολεία, θα προσληφθούν με συμβάσεις 6,5 μηνών, 600 επιστάτες, 600 νηπιαγωγοί, 600 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στη γενική εκπαίδευση και 1.000 ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, οδηγοί και συνοδοί στην ειδική αγωγή.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα Οκτωβρίου από το υπουργείο Παιδείας.

The post Προσλήψεις 8.200 ανέργων στα σχολεία και 30.000 σε υπηρεσίες του Δημοσίου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα