''h συγχωνευση πρεπει να προχωρησει''...

13:29 3/4/2013 - Πηγή: Fimotro
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...
Aύριο το πρωί στις 10:00 ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα έχει ίσως ένα από τα πιο δύσκολα ραντεβού των τελευταίων μηνών με την ηγεσία της Tρόικας.
Η ατζέντα είναι δύσκολη και περιλαμβάνει ...
κυρίως τρία ζητήματα.
Το πρώτο είναι η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank,
το δεύτερο το «χαράτσι» της ΔΕΗ και το τρίτο η απόλυση 25.000 υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα. «Κανένα από τα τρία ζητήματα δεν θεωρείται απόλυτα διαχειρίσιμο» εξηγούν στην κυβέρνηση όταν ερωτώνται.

Ειδικότερα:
Εθνική-Eurobank: Αιφνιδιαστικά η Tρόικα θέτει ζήτημα συγχώνευσης των δυο τραπεζών και λέγεται ότι πλέον η απαίτησή της είναι οι δυο τράπεζες να παραμείνουν αυτόνομες. Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι μια τέτοια απαίτηση είναι πλέον μη σύννομη, με δεδομένο ότι ήδη η νομική συγχώνευση προχωρά ταχύτατα από την πλευρά της διοίκησης του Αλέκου Τουρκολιά Πηγές που πρόσκειται στον Γιάννη Στουρνάρα λένε ότι «η ελληνική πλευρά έχει έτοιμο τον αντίλογο σε αυτό το ζήτημα. Η συγχώνευση πρέπει να προχωρήσει», εξηγούν χαρακτηριστικά. «Οι διαπραγματεύσεις θα είναι επίπονες και δύσκολες», λέει ο κ. Στουρνάρας σε στενούς του συνεργάτες, αλλά θεωρεί ότι, στο τέλος, η συγχώνευση θα υλοποιηθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα