Πολιτικος λαβυρινθος το εργο των δεκα ''σοφων'' στην ιταλια...

13:16 3/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος στην Ιταλία για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου με τους δέκα «σοφούς» να προσπαθούν να βγάλουν τη χώρα από τον... λαβύρινθο...
Την πολιτική κατάσταση στη χώρα δυσχεραίνει και η εκλογή νέου προέδρου. Η θητεία του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο λήγει στις 15 Μαΐου και ανάμεσα στα ονόματα που συζητιούνται έντονα είναι αυτό του πρώην πρωθυπουργού, Ρομάνο Πρόντι .

Ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι,ήταν αυτός που πρότεινε τον Πρόντι για διάδοχο του Ναπολιτάνο, υποψηφιότητα που μπορεί υπό προϋποθέσεις
να βρει σύμφωνο τον Μπέπε Γκρίλο, ηγέτη του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ενώ βρίσκει αντίθετο τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας , Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Για το έργο των «σοφών» δεν έχει τεθεί προθεσμία, αλλά το μπερλουσκονικό κόμμα "Λαός της Ελευθερίας" ( PdL) ζήτησε να ολοκληρώσουν το έργο τους μέσα σε δέκα ημέρες (βρισκόμαστε σήμερα στη δεύτερη μέρα εργασιών).

Ο Αλφάνο, γραμματέας του κόμματος (και δεξί χέρι του Μπερλουσκόνι) επανέλαβε πως το κόμμα θέλει είτε σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού (και όχι τεχνοκρατών) ή άμεση επιστροφή στις κάλπες.

Ενώ συνεχίζεται το πολικό αδιέξοδο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί έναν κεντροαριστερό και στο Προεδρικό Μέγαρο .

Εννοούσε τον Πρόντι, αφού υπάρχουν ήδη κεντροαριστεροί και στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στην Γερουσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα