Μια σημαντικη συζητηση απο το μεταπτυχιακο τμημα του ανοικτου πανεπιστημιου κυπρου

13:16 3/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Την Τετάρτη, 10 Απριλίου, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά συζήτηση στο πλαίσιο του κύκλου «Λύσεις υπάρχουν. Τις θέλουμε;» που διοργανώνει, σε συνεργασία με τον ΙΑΝΟ, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών...
(ΜΠΣ) Επικοινωνία και Δημοσιογραφία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και οι Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις. Τον επιμελείται και συντονίζει η αναπλ. καθηγήτρια και ακαδημαϊκή υπεύθυνη του ΜΠΣ, Σοφία Ιορδανίδου.

Το θέμα της τρίτης αυτής συνάντησης είναι «Ποιος οδηγεί τη συζήτηση: οι πολιτικοί ή οι
δημοσιογράφοι». Στη συζήτηση συμμετέχουν οΛευτέρης Κουσούλης, πολιτικός επιστήμονας και ο Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος. Συντονίζει η Σοφία Ιορδανίδου.

Καθώς ο δημόσιος διάλογος διευρύνεται και οι συνθήκες της κρίσης τον κάνουν πιο έντονο, οι ισορροπίες ανάμεσα στα πολιτικά πρόσωπα, τους δημόσιους εκφραστές και τους δημοσιογράφους ως καθοριστικούς συντελεστές της δημόσιας σφαίρας, αναδεικνύονται ευαίσθητες και εξαιρετικά σημαντικές για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Ποια είναι η μεταξύ τους σχέση; Πώς διαμορφώνεται αυτή η σχέση;Πώς αλληλεπιδρούν πολιτικοί και δημοσιογράφοι στη θεματολογία της δημόσιας ατζέντας;Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων ώστε να αποκαλύπτονται στους πολίτες όλες οι πτυχές της πολιτικής ζωής που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους;Ποιος τελικά έχει προτεραιότητα; Ποιος διαμορφώνει την ατζέντα;Ποιος κατέχει τα πρωτεία του λόγου;
Η συζήτηση θα μεταδίδεται ζωντανά από τo ianosradio.gr και θα είναι live στο elluminate της πλατφόρμας του ΑΠΚΥ, όπου οι φοιτητές του Μ.Π.Σ. μπορούν να συμμετέχουν.

Τέλος, η ημερίδα θα μαγνητοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα e‑class του Προγράμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα