''h aiγυπτος χρειαζεται να επανελθει σε μια φυσιολογικη κατασταση''...

22:20 3/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Η Αίγυπτος χρειάζεται να επανέλθει εκ νέου σε μια φυσιολογική κατάσταση, χρειάζεται να αποκατασταθεί η σταθερότητα, να μπορέσει να προσελκύσει επιχειρηματίες, ο λαός να επιστρέψει στη δουλειά, ...
δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Αμπντάλα μπιν Ζάγεντ αλ Ναχιάν, στο Λονδίνο.
«Θα εργαστούμε πολύ σκληρά, από κοινού με άλλους, ώστε να συμβάλλουμε όλα τα μέρη να καταλήξουν σε μια ειρηνική λύση,
η οποία θα προασπίζει την δημοκρατία και θα εγγυάται τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων», πρόσθεσε τονίζοντας παράλληλα πως το τελευταίο που θέλουμε είναι να συνεχιστεί η βία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και άλλες χώρες καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου τα πολιτικά κόμματα να διαπραγματευτούν ώστε να καταλήξουν σε μια διευθέτηση της συνεχιζόμενης πολιτικής κρίσης στην Αίγυπτο.
Ο ομόλογός του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξήρε τις προσπάθειες των ΗΠΑ για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση στην Αίγυπτο και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να δούμε μια ομαλή κατάσταση στην Αίγυπτο, διότι η ομαλότητα είναι ο μόνος δρόμος για να υπάρξει μια επιτυχής έκβαση στη χώρα αυτή».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα