Για δυνατους λυτες...

10:53 7/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Έτοιμοι για εκλογές λοιπόν 29/04 ή 06/05, αν πιστέψουμε τους δανειστές μας και δεν πάμε πάλι για Σεπτέμβριο. Έβαλαν όρους όμως : ψήφο μόνο σε αυτούς που τους δήλωσαν υποταγή εγγράφως, συνεχίζοντας φιλομνημονιακή...
πολιτική μετεκλογικά. Πώς αντιδρούμε ώστε να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό του ασφυκτικού κλοιού τους ; Αιφνιδιάζοντας τους. Κάνοντας το αντίθετο από αυτό που μας υποδεικνύουν.
Καταψηφίζοντας τα φιλομνημονιακά κόμματα ΠΑΣΟΚ,
ΝΔ, αλλά και τον ΛΑΟ που βλέποντας τις δημοσκοπήσεις το γύρισε, ως συνήθως, σε αντιμνημονιακό παραλήρημα. Η ΔΗΣΥ, αφού υπερψήφισε '' με πόνο ψυχής'' το μνημόνιο, αποτελεί και αυτή άκυρη επιλογή για τις εκλογές. Η ΔΗΜΑΡ, αν και με υψηλά ποσοστά, προεκλογικά, αποτελεί σίγουρη αντιμνημονιακή επιλογή, όταν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ήταν '' δεκανίκι '' του ΠΑΣΟΚ ; O ΣΥΡΙΖΑ τώρα, που μετά την απόφαση Σαμαρά να συγκυβερνήσει, ουσιαστικά ανέλαβε ρόλο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ασκώντας εντονότατη κριτική στο Μνημόνιο, αποτελεί αξιόπιστη λύση, όταν αποτελούσε, όπως τώρα η ΔΗΜΑΡ, χοάνη δυσαρεστημένων οπαδών του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον ;
Από την άλλη πλευρά τώρα το ΚΚΕ, σταθερό χρόνια τώρα, στην ιδεολογία και την ιστορία του, κρατά από την αρχή αντιμνημονιακή στάση, χωρίς παλινωδίες και περιστροφές. Αντιμνημονιακοί και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, αλλά μη έχοντας σημαντικά δείγματα πολιτικής γραφής τους, θα πρέπει οι θέσεις τους να εξεταστούν περαιτέρω πριν καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Από την πλευρά της η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν έχει, λόγω ιδεολογίας, περιθώρια φιλομνημονιακής στροφής, ενώ οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ως νέος πολιτικός σχηματισμός, προσπαθώντας να ανδρωθεί πολιτικά, στην αρχή τουλάχιστον, θα επιμείνει στην αντιμνημονιακή του θέση. Χωρίς όμως εγγυήσεις για τη συνέχεια.
Το συμπέρασμα ; Στις κρισιμότερες εκλογές από το 1973 και μετά, όποτε και αν αυτές γίνουν, αποφασίζουμε πολύ προσεκτικά πως θα ψηφίσουμε, αφού αποφασίζουμε για την περπατησιά της Ελλάδας: τη θέλουμε ανεξάρτητο κράτος, η προτεκτοράτο και αποικία ιδιοτελών κερδοσκόπων που στόχο έχουν τον αφανισμό της ; Ας βάλουμε μυαλό και ψυχή να δουλέψουν, εκεί πίσω από το παραβάν. Και ας τιμωρήσουμε αυτούς που τρία χρόνια τώρα, με τα λόγια και κυρίως τις πράξεις τους, μας προσβάλλουν. Ας τους τιμωρήσουμε παραδειγματικά. 'Όπως ακριβώς τους αξίζει.
Keywords
Τυχαία Θέματα