Φοβοι για νεα εκατομβη νεκρων στη μεσογειο...

20:54 15/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Φόβοι για νέα εκατόμβη νεκρών στη Μεσόγειο, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, πιστεύεται πως περισσότεροι από 500 άνθρωποι ...
έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες. Καθώς τα στοιχεία για τα ναυάγια είναι συγκεχυμένα, δεν διευκρινίζεται εάν οι φόβοι αφορούν σε ένα ναυάγιο, ή σε δύο που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στα ανοιχτά της Λιβύης και της Μάλτας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, στο τελευταίο γνωστό ναυάγιο
έως τώρα, που καταγράφηκε χθες τη νύχτα, χάθηκαν τουλάχιστον 250 άνθρωποι. Επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λιβύης και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί μόλις 36 επιβαίνοντες. Η μαρτυρία αξιωματούχου των αρχών της Λιβύης που επιχειρούν για τη διάσωση είναι ανατριχιαστική: «Επιπλέουν δεκάδες πτώματα στη θάλασσα».

Την ίδια ώρα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κάνει λόγο για ακόμα 500 αγνοούμενους μετανάστες σε ναυάγιο στα ανοιχτά της Μάλτας, που σημειώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Δύο Παλαιστίνιοι που διασώθηκαν την Πέμπτη από ιταλικό εμπορικό πλοίο μετά το ναυάγιο δήλωσαν ότι στο πλοίο επέβαιναν 500 άνθρωποι και ότι οι διακινητές προκάλεσαν σκοπίμως τη βύθιση του πλοίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα