''δειξε μας το προσωπο σου, δειλε! ''

20:22 15/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Βρετανία και ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μαυροφορεμένου άνδρα, του πλέον καταζητούμενου παγκοσμίως...
που παίρνει κεφάλια "on air" την ώρα που στο Παρίσι, όπου ξεκίνησε σήμερα διεθνής διάσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, ο "οικοδεσπότης", Φρανσουά Ολάντ, επεσήμανε ότι "δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο". Παρά το γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη σύλληψή του δήμιου "Τζον",
ο τζιχαντιστής χασάπης συνεχίζει το μακάβριο έργο του : να αποκεφαλίζει Αμερικανούς και Βρετανούς ποζάροντας στην κάμερα.

Η οργή για τον “χασάπη” των Τζιχαντιστών είναι τέτοια ώστε τα βρετανικά ΜΜΕ, με πρώτη τη βρετανική εφημερίδα SUN, να του αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδά τους και να τον προκαλούν να “δείξει το πρόσωπό του”, να αποκαλύψει την ταυτότητά του αν τολμά!

Την ίδια στιγμή και μόλις λίγες ώρες μετά τον αποκεφαλισμό του 44χρονου Ντέιβιντ Χέινς από το Περθ της Σκωτίας, στο Παρίσι, η διεθνής κοινότητα ενώνει τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει την απειλή των τζιχαντιστών του "Ισλαμικού Κράτους". Στη γαλλική πρωτεύουσα, βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διάσκεψη για την “ειρήνη και την ασφάλεια στο Ιράκ”, με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. "Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο", τόνισε ο "οικοδεσπότης" της διάσκεψης, και ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει με "κάθε τρόπο" τις δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στη Συρία. Στη διάσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι 20 περίπου χωρών, καθώς και περιφερειακοί παράγοντες, ανάμεσά τους και δέκα αραβικές χώρες με εξαίρεση το Ιράν. Από την Βρετανία, θα δώσει το παρών ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Με ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία επισημαίνει ότι η διεθνής διάσκεψη οργανώνεται με τη σύμφωνη γνώμη της ιρακινής ηγεσίας, με την οποία συζήτησε σχετικά ο Γάλλος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στο Ιράκ την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, στόχος της συνάντησης είναι «η λήψη σειράς μέτρων τόσο στον τομέα συλλογής πληροφοριών όσο και στον στρατιωτικό τομέα», «για τη διακοπή της χρηματοδότησης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους». Σύμφωνα με την "Le Monde", στη διάσκεψη θα καθορισθούν ο τρόπος και τα μέσα με τα οποία θα συμμετέχουν οι διάφορες χώρες στη διεθνή συμμαχία κατά των φανατικών ισλαμιστών. Εκτός από την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών και στη Συρία θα εξαπολύσουν και αραβικές χώρες. Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να καθορίσει με περισσότερη ακρίβεια τα μέσα συμμετοχής της Γαλλίας στη συμμαχία κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ποιος είναι ο τζιχαντιστής δήμιος που έχει αποκεφαλίσει "on air" δύο Αμερικανούς και έναν Βρετανό

Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο είναι αριστερόχειρας, έξυπνος, καλλιεργημένος, με λονδρέζικη προφορά, φανατικός και πάνω απ' όλα αδίστακτος. Ο Βρετανός δήμιος με το παρατσούκλι “Τζον” παίρνει κεφάλια ποζάροντας... στο φακό για να εκδικηθεί τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και να δείξει στη Δύση τις άγριες διαθέσεις της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος” (IS). Θύματα της βάρβαρης πρακτικής του που προκαλεί σοκ και δέος στη διεθνή κοινότητα, είναι, μέχρι στιγμής, δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι και ο Βρετανός Ντέιβιντ Χέινς, ο αποκεφαλισμός των οποίων προβλήθηκε “live” σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για τους Βρετανούς, ο "Οσάμα μπιν Λάντεν νούμερο 2" θεωρείται υπεύθυνος και για τις διαπραγματεύσεις με τις οικογένειες των δυτικών αιχμαλώτων στη Συρία από τις οποίες το Ισλαμικό Κράτος” ζητά λύτρα.

Kαι στα δύο φρικιαστικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο Ιντερνέτ και τα οποία εμφανίζουν αρκετές ομοιότητες, το "τέρας" των τζιχαντιστών κοιτώντας την... κάμερα, απευθύνεται στην αμερικανική κυβέρνηση και την καλεί να σταματήσει τα πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών. Μετά το “κήρυγμα”, ο μαυροφορεμένος “Τζον” πιάνει το κεφάλι των ομήρων και τους αποκεφαλίζει με μαχαίρι μένοντας παγερά αδιάφορος, με ψυχραιμία που δεν μπορεί να την συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Ο αποκεφαλισμός είναι μια "απολύτως αποκρουστική, στυγερή πράξη", δηλώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επισημαίνει ότι οι αποτρόπαιες πράξεις των τζιχαντιστών δεν τρομοκρατούν τις ΗΠΑ.

Την ώρα που η εικόνα του σφαγέα-τζιχαντιστή μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα στον ξένο Τύπο, οι βρετανικές και οι αμερικανικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του υποστηρίζοντας πως η αναγνώριση του μαυροντυμένου άνδρα είναι πλέον ζήτημα χρόνου. Τα πρώτα στοιχεία για την ταυτότητά του έχουν ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ ιδιαιτέρως διαφωτιστικές είναι και οι μαρτυρίες των πρώην ομήρων που κρατούνταν μαζί με το πρώτο θύμα του, τον Αμερικανό δημοσιογράφο, Τζέιμς Φόλεϊ αλλά απελευθερώθηκαν.

Ο «χασάπης» Τζον φέρεται να προέρχεται από το Λονδίνο (ενδεχομένως από το “East End”) ή από κάποιο άλλο μέρος της νοτιοανατολικής Αγγλίας (το Κεντ ή το Έσεξ). Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Mirror», οι μυστικές υπηρεσίες του Λονδίνου διαθέτουν μία λίστα με είκοσι ονόματα ακραίων τζιχαντιστών που δρουν τα τελευταία χρόνια σε Συρία και Ιράκ σκορπώντας το θάνατο και ανάμεσα σε αυτούς ψάχνει τον δήμιο – τζιχαντιστή.

Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον έχει ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα πως, ο αδίστακτος τζιχαντιστής είναι νεαρής ηλικίας- 17 έως 32 ετών. Σύμφωνα με την «Daily Mail», μετά τις σπουδές του στη Σκοτία, εργάστηκε ως μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης, με έδρα στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο μιλά αγγλικά με λονδρέζικη προφορά γεγονός που έστρεψε την έρευνα των βρετανικών αρχών στις βάσεις δεδομένων της για κρατούμενους του Γκουαντάναμο που ενδεχομένως να έχουν ζήσει στη Βρετανία. Ο “Τζον” φέρεται να ταξίδεψε στη Συρία τα τελευταία τρία χρόνια και, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, να ηγείται μιας μικρής ομάδας συνολικά τριών Βρετανών οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των ομήρων από τη Δύση και είχαν την έδρα τους στην πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας,εκεί όπου εδρεύει και το αρχηγείο των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» (IS). Οι όμηροι λέγεται μάλιστα πως τους αποκαλούσαν «Beatles», ακριβώς επειδή αυτοί κατάγονταν από την χώρα όπου γεννήθηκαν τα θρυλικά «σκαθάρια» της ποπ.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ένας ράπερ, ένας χάκερ κι ένας συγγραφέας ήταν μέχρι στιγμής οι τρεις βασικοί ύποπτοι σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του “χασάπη” -τζιχαντιστή. Ωστόσο, τα τελευταία δημοσιεύματα έρχονται να αποκλείσουν την περίπτωση του ράπερ. Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας , που χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων τεχνολογία αναγνώρισης φωνής υποστηρίζουν, σύμφωνα με τους “Times” του Λονδίνου, ότι ο 23χρονος ράπερ, Αμπντέλ-Ματζέντ Αμπντέλ Μπάρι, δεν είναι πιθανότατα ο τζιχαντιστής- δήμιος. Ο δεύτερος πιθανός «Τζον» είναι ο χάκερ, Αμπού Χουσείν αλ Μπριτάνι, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Γιουναίντ Χουσείν. Ο Γιουναίντ ζούσε στο Μπέρμινγχαμ και φυλακίστηκε το 2012 καθώς υπέκλεψε προσωπικά στοιχεία του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ. Ωστόσο, πριν ένα χρόνο κατά τη διάρκεια άδειας από τη φυλακή, κατάφερε να εγκαταλείψει τη χώρα και να καταφύγει στη Συρία. Ο χάκερ λέγεται επίσης πως κρύβεται πίσω από κυβερνο-επιθέσεις σε βρετανικές τράπεζες. Ο τρίτος βασικός ύποπτος είναι ο «εγκέφαλος» της διαδικτυακής προπαγάνδας του “Ισλαμικού Κράτους”, Αμπού Αμπντάλα αλ Μπριτάνι.

Ο Τζον είναι, σύμφωνα με τον Βρετανό πρέσβη στις ΗΠΑ, σερ Πίτερ Γουέστμακοτ, ένας από τους συνολικά 500 τζιχαντιστές που έφυγαν από τη Βρετανία και είναι έτοιμοι να σκοτώσουν ή να πεθάνουν για το αυτοαποκαλούμενο "Ισλαμικό Κράτος". «Όλες οι δυτικές χώρες έχουν έναν πολύ μικρό αριθμό ατόμων που έφτασαν στον εξτρεμισμό ή έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου ώστε να πολεμήσουν. Όμως, δεν αποτελούν την πλειονότητα και το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας έχει διαχωρίσει τη θέση του επισήμως από αυτούς» είπε ο πρέσβης στο CNN. Ο «Τζον» ήταν συγκεκριμένα ο σύνδεσμος που αναλάμβανε τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν κυρίως μέσω Διαδικτύου (Skype) με τις οικογένειες των δυτικών ομήρων από τις οποίες οι τζιχαντιστές ζητούσαν λύτρα. Νωρίτερα φέτος είχε συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την απελευθέρωση έντεκα ομήρων, ενώ το πιθανότερο είναι πως αυτός ήταν που ζήτησε λύτρα ύψους 100 εκατ. ευρώ από την οικογένεια του Τζέιμς Φόλεϊ για την απελευθέρωσή του, προτού τελικά οι τζιχαντιστές αποφασίσουν να τον αποκεφαλίσουν.

Μελετώντας εξονυχιστικά τα βίντεο του αποκεφαλισμού των δύο Αμερικανών και του Βρετανού, οι Δυτικοί αναλυτές εστιάζουν και σε κάποια άλλα στοιχεία, όπως για παράδειγμα,στο γεγονός πως ο δήμιος είναι αριστερόχειρας. Ο “Τζον” φοράει το όπλο του στον αριστερό ώμο και κρατάει το μαχαίρι με το αριστερό χέρι.

Παράλληλα, ωστόσο, το επίμαχο βίντεο αποκαλύπτει και κάτι άλλο ιδιαιτέρως ανησυχητικό: πως οι εισαγόμενοι από το εξωτερικό τζιχαντιστές δεν περιορίζονται πλέον σε βοηθητικούς ρόλους στον πόλεμο στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ. Αντιθέτως, δείχνουν να αναρριχώνται στην ιεραρχία του υπό διαμόρφωση ισλαμικού χαλιφάτου, ενώ συγκεκριμένα οι μαχητές που έχουν ταξιδέψει από τη Βρετανία φέρονται να ξεχωρίζουν για τη μοχθηρότητά τους. Στον “Τζον”, όμως, φαίνεται να έχουν αναθέσει το μακάβριο ρόλο του δήμιου.
Keywords
δειξε, οσάμα μπιν λάντεν, le monde, μπιν λαντεν, daily mail, ηπα, air, μμε, sun, monde, γαλλια, σοκ, νους, mirror, mail, βασεις, beatles, ποπ, τραπεζες, cnn, skype, δημοκρατικη συμμαχια, απολυσεις στο δημοσιο, σουλτάν μπιν νάσερ φαρχάν αλ σαούντ, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, συλληψεις, Καλή Χρονιά, βασεις 2012, end, ομπαμα, εκλογες ηπα, μιλα, βιντεο, χωρες, γνωμη, εδρα, ηπα, θεμα, ιραν, ιρακ, λονδινο, μμε, ονοματα, πρωτοσελιδα, ωρα, cnn, ανησυχητικο, ανθρωπος, βρισκεται, γεγονος, γκουανταναμο, δεος, δωσει, ευρω, ειπε, υπαρχει, εξελιξη, ερευνα, ερχονται, ετων, εφημεριδα, τεχνολογια, ζητα, χακερ, ιδια, εικοσι, ιντερνετ, υπηρεσιες, εικονα, κυβερνηση, ληψη, λυτρα, μικρο, οικογενεια, ομηροι, ονομα, παρισι, πεμπτη, ποπ, ρολο, συγκεκριμενα, συλληψη, συρια, σοκ, ταυτοτητα, τουρκια, τονι, τρια, φυλακη, χερι, χρονος, ψυχραιμια, ωρες, ασφαλεια, sun, χωρα, νους, οργη, ουασινγκτον, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα