Φορος προστιθεμενης απληστιας

13:11 18/7/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος
Αγαπητό Fimotro,
μπορεί ο Πρωθυπουργός να θεωρεί τον εαυτό του ''μ@λ@κα'', όπως φρόντισε να μας κάνει γνωστό σε πανελλήνια μετάδοση, αυτό δε σημαίνει όμως, ότι είμαστε κι εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας...
κάτι τέτοιο.

Και μπορεί να εξασφαλίζει την παραμονή του στην Πρωθυπουργική καρέκλα εξαιτίας της ψήφου των άβουλων πλασμάτων που φέρουν το διακριτικό τίτλο ''βουλευτής'', δε συνεπάγεται όμως αυτό ότι τον αναγνωρίζουμε ως τον άνθρωπο που θα κανονίζει τις ζωές μας
για πάντα.

Φτάσαμε στο σημείο ο υπουργός οικονομικών να κατηγορήσει ευθέως χθες το βράδυ τον Καραμανλή και τη διακυβέρνησή του και να αθωώσει τον υπόδικο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ,κι όμως ο ίδιος ο Καραμανλής κι οι δικοί του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον υβριστή τους. Μιλάμε για τέτοια ''γατάκια''. Να πιστέψουμε ότι αυτοί θα πούνε κάποιο ''όχι'' στους δανειστές μας; Ούτε γι αστείο.Είμαι σίγουρος ότι αν τους πρότειναν να εκχωρήσουν με ''155 ΝΑΙ'' την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος και να λάβουν ως αντάλλαγμα την ισόβια παραμονή τους στις καρέκλες τους, θα το έκαναν ευχαρίστως.

Όσο για τη ''στρατηγική επιτυχία'', όπως τη χαρακτήρισε το πόρταλ του κομιστή, του πρωθυπουργού με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τα έχω πει και πάλι. Καμία μείωση δε θα γίνει σε καμία τιμή! Ο κλάδος αυτός όσες μειώσεις μπορούσε κι ήθελε να κάνει, τις έχει κάνει. Τη συνήθεια να δηλώνουν όλα τα εισοδήματά τους και να πληρώνουν το ΦΠΑ δεν πρόκειται να την αποκτήσουν όμως έτσι ξαφνικά, οι επιχειρηματίες της εστίασης. Μιλάμε για έναν κλάδο με τεράστια περιθώρια κέρδους σε σχέση με άλλους, που υποφέρει κυρίως εξαιτίας της ασχετοσύνης αυτών που ασχολούνται σε αυτόν και της υπερπληθώρας ,πέραν της ζήτησης, των σχετικών επιχειρήσεων.

Αντί λοιπόν να αβαντάρει ο Πρωθυπουργός σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, το ''φρέντο καπουτσίνο'' και τις ''αστακομακαρονάδες'' καλό θα ήταν να βοηθούσε το γάλα, το ψωμί και τις πάνες του μωρού, επιβάλλοντας χαμηλό ΦΠΑ στα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης για τη διαβίωση των πολιτών. Έτσι μπορεί να περίσσευαν και κάποια χρήματα για να ξοδευτούν στην εστίαση.

Περί του αστείου επιχειρήματος τώρα, προσέλκυσης ξένων τουριστών λόγω της μείωσης του ΦΠΑ, αυτό θα ίσχυε αν είχε γίνει η σχετική μείωση το χειμώνα κι όχι τώρα που η μισή και πλέον τουριστική σεζόν έχει τελειώσει. Αν και δε νομίζω ότι ο τουρίστας από τον οποίο περιμένουμε χρήματα, θα συγκινηθεί αν το σουβλάκι πωλείται 1,80 κι όχι 2,0 ευρώ. Θα του έλεγε κάτι αν τη χωριάτικη σαλάτα που κοστίζει 2 ευρώ (''πλούσια'') και πωλείται 5,0-6,5 ευρώ την αγόραζε 3,5 ευρώ ας πούμε. Αλλά αυτό δεν εξαρτάται από τη μείωση του ΦΠΑ, εξαρτάται από τη μείωση της απληστίας των επιχειρηματιών.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στο επικοινωνιακό επιτελείο του Πρωθυπουργού που μας χάρισε χθες μία σπάνια ευκαιρία να τον δούμε σε ένα ρεσιτάλ, χαμηλής αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Πραγματικά σπάνιο ντοκουμέντο, το οποίο θα μείνει στην ιστορία!

Ευχαριστώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα