''γιατι τα' σκιαζε η φοβερα και τα πλακωνε η σκλαβια''...

13:11 18/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Και ναι είναι γεγονός : o B.Σόιμπλε βρίσκεται στην Αθήνα. Ήρθε να επιθεωρήσει τη χώρα- πειραματόζωο που πειθήνια έχει υποταχθεί στα στοργικά χέρια των δανειστών της, αφού μόνο αυτοί, με την αμέριστη πάντα βοήθεια των εσωτερικών σωτήρων της γνωρίζουν τι της χρειάζεται για το καλό της...
Η επιθεώρηση Σόιμπλε στο πειθήνιο και καλόβολο προτεκτοράτο λοιπόν δε θα
κρατήσει παρά μόνο μερικές ώρες. Εξάλλου πόσο χρόνο θα χρειαστεί ο Γερμανός αξιωματούχος για να δώσει τις νέες εντολές, τα νέα παραγγέλματα, τις νέες κατευθύνσεις στα πειθήνια εσωτερικά όργανα της αυτοκρατορίας του, τα εκλεγμένα από τον ελληνικό λαό πειθήνια όργανα ( και αυτό το τονίζουμε για να μην το ξεχνάμε) και πόσο χρόνο θα χρειαστούν οι πολιτικοί μας ταγοί για να του απαντήσουν το γνωστό μονότονο και σύντομο ναι, ναι, ναι.
Και η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία υποδέχεται έναν από τους δυνάστες της με τρόπο ατιμωτικό, με τρόπο βάρβαρο, βυθισμένη στη σιωπή. Το κέντρο της πόλης άδειο, οι δρόμοι βουβοί, οι άνθρωποι φιμωμένοι, χωρίς το δικαίωμα που τους δίνει το σύνταγμα και ο ηθικός νόμος να διαφωνούν, να αντιστέκονται, να παλεύουν και να διεκδικούν. Και η πόλη στέκει βουβή, γιατί φαίνεται ότι η δημοκρατία, αυτή η ιδιότυπη δημοκρατία των τριών τελευταίων χρόνων, δεν αντέχει πια την άλλη άποψη, το δικαίωμα του να εκφράζεται αυτή η άλλη άποψη. Και τη σκέψη, αλλά και την ψυχή την τυρρανούν και την πληγώνουν οι τέσσερις στίχοι του εθνικού μας ποιητή :
Ἄργειε νά'λθῃ ἐκείνη ἡ μέρα,
κι ἦταν ὅλα σιωπηλά,
γιατί τὰ ’σκιαζε ἡ φοβέρα
καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα