Επιμενει οτι δεν υπαρχει κανενα ενδεχομενο νεων μετρων!

23:43 4/11/2013 - Πηγή: Fimotro
ΧΑΜΗΛΩΣΕ ΤΟΝ ΠΗΧΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
Προσπαθώντας να απαντήσει στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι δεν διαπραγματεύεται με την τρόικα ο Αντώνης Σαμαράς στην συνέντευξή του στο Mega, τόνισε ότι χάρη στις διαβουλεύσεις κατορθώσαμε από το...
Νοέμβριο πέρυσι, να έχουν δεχθεί οι πάντες, οι Ευρωπαίοι, ότι σε περίπτωση που πιάσει η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα θα υπάρχει μείωση του χρέους.

Ο
Σαμαράς αναφέρθηκε εξάλλου και στο «κούρεμα» του χρέους είπε ότι κατορθώσαμε να κάνουμε το μεγαλύτερο κούρεμα που έχει γίνει ποτέ στον πλανήτη, 146 δισεκατομμύρια». Απέρριψε τα περί πολέμου με την τρόικα, αποκλείοντας ωστόσο κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο λήξης νέων «οριζόντιων» μέτρων.

«Τέτοια (σ.σ. μέτρα) ούτε έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα να πάρουμε άλλα, όσα έχουν συμφωνηθεί είναι μόνον, από παλιά, ούτε το αντέχει η κοινωνία και η οικονομία, ούτε και απαιτείται από τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε παράλληλα ότι «η τρόικα και κάθε ξένος πρέπει να σέβονται τις θυσίες του ελληνικού λαού».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, επεσήμανε ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα και δεσμεύτηκε να αποκατασταθούν οι αδικίες, στους ένστολους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Επεσήμανε παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση με την τρόικα σε περίπτωση που ζητήσει νέα μέτρα λέγοντας ότι «είναι θέματα τα οποία θα τα λύσουμε».

«Εάν χρειαστεί να γίνει κάτι άλλο», είπε ο κ. Σαμαράς, «μπορούμε πάντοτε να κοιτάξουμε μέσα από διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία δεν ακουμπάνε αμέσως τις συντάξεις και το εισόδημα».
Keywords
Τυχαία Θέματα