''πολλοι στην ελλαδα υποτιμησαν την κατασταση''...

22:07 4/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Τις ευθύνες της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση αντιμετώπισης της κρίσης παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς στη συζήτηση που διοργάνωσε...
το απόγευμα η δεξαμενή σκέψης «ΔΙΚΤΥΟ» της Άννας Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας πάντως ότι «υπήρξαν πολλοί και στην Ελλάδα που υποτίμησαν την κατάσταση».
«Είναι παραμύθι ότι φταίει η Ευρώπη. Έκανε λάθη, αλλά για τα ελλείμματα και το χρέος τις αποφάσεις τις έπαιρναν οι ελληνικές
κυβερνήσεις», σημείωσε ο κ. Σουλτς.
Σχετικά με το θέμα της αυξανόμενης ανεργίας που έθεσε ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απάντησε ότι οι συνθήκες της Ε.Ε. δεν προβλέπουν να συμπεριλαμβάνεται στα κριτήρια δημοσιονομικής πολιτικής και τόνισε ότι χρειάζεται να αξιοποιηθούν οι κοινοτικοί πόροι για επενδύσεις και θέσεις εργασίας των νέων.
Με αφορμή ερώτηση για την εφαρμογή ευρωπαϊκών πολιτικών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ιδίως των νέων, ο κ. Σουλτς συνέστησε στους επιχειρηματίες να μην χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον εαυτό τους. «Πιστέψτε στις δυνατότητές σας. Υπάρχουν προβλήματα με το κράτος, αλλά εφόσον συνεχίσετε κι έχετε ποιοτικά προϊόντα, θα έχετε το μερίδιο της αγοράς που δικαιούστε», ανέφερε.
Τάχθηκε τέλος υπέρ της τραπεζικής ένωσης με τη θέσπιση κοινών κανόνων λειτουργίας στην Ευρωζώνη και ενιαία εποπτική αρχή ελέγχου του τραπεζικού συστήματος και υποστήριξε την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να βοηθάει την ανάπτυξη και να μην περιορίζει το ρόλο της στον έλεγχο του πληθωρισμού.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα