Ενταση στο δς του παρανετστιου δραμας για τη μεταφορα των μεταναστων

23:13 4/10/2012 - Πηγή: Fimotro

Η ένταση, οι υψηλοί τόνοι και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις κυριάρχησαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου που ξεκίνησε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι...
της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν φραστικά κατά του δημάρχου και του άσκησαν δριμύτατη κριτική για τους χειρισμούς του, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για τη μεταφορά των μεταναστών και τη μετατροπή του στρατοπέδου «Πανταζόπουλου» σε προσωρινό κέντρο κράτησης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναφορά στην αντιμετώπιση που είχε
η επιτροπή που συνάντησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Όπως ειπώθηκε, ο υπουργός έστειλε τελεσίγραφο πως όχι μόνο δε θα απομακρυνθούν οι μετανάστες αλλά θα έρθουν και άλλοι 500.

Σε ψηφοφορία τέθηκε πρόταση της αντιπολίτευσης να υποβάλουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τις παραιτήσεις τους. Το Σώμα ισοψήφησε και με τη διπλή ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε τελικά να μην υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Επίσης, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης και της αντιπολίτευσης αποφασίστηκε την Κυριακή το πρωί να πραγματοποιηθεί ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του Δήμου Παρανεστίου στην πλατεία του Σιδηροδρομικού σταθμού και εκεί να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειες.

Την ίδια στιγμή αυξήθηκε σημαντικά η αστυνομική δύναμη στην περιοχή που σε 24ωρη βάση φυλά το στρατόπεδο «Πανταζόπουλου».
Keywords
Τυχαία Θέματα