Ενιαια πολιτικη για τη μεταναστευση θελει η πλειοψηφια των ευρωπαιων

12:28 2/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Οκτώ στους δέκα Ευρωπαίους συμφωνούν ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να παρέχουν προστασία και άσυλο σε όσους τα έχουν ανάγκη και ότι οι κανόνες για την εισδοχή αιτούντων άσυλο, θα πρέπει να είναι οι ίδιοι σε όλη την ΕΕ. Η...
μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων (67%) θεωρεί ακόμη ότι είναι σημαντικό να είναι σε θέση να ταξιδεύει εντός της ΕΕ χωρίς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα.
Αυτά συνάγονται μεταξύ άλλων από δημοσκόπηση του ευρωβαρομέτρου για τη στάση των Ευρωπαίων πολιτών έναντι της διασυνοριακής
κινητικότητας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα μαζί με τα αποτελέσματα σχετικής έκθεσης.
«Τα αριθμητικά στοιχεία της έκθεσης και το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ενισχύουν την άποψη της Επιτροπής ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται ισχυρή και συνεκτική πολιτική μετανάστευσης, που να ανταποκρίνεται τόσο στις βραχυπρόθεσμες όσο και τις μακροπρόθεσμες ανάγκες. Πρέπει να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τα εξωτερικά μας σύνορα, να διασφαλίζουμε την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ, να παρέχουμε πραγματική προστασία σε όσους την χρειάζονται, και συγχρόνως να παρέχουμε διόδους για νόμιμη μετανάστευση και κινητικότητα», δήλωσε η Σεσίλια Μάλστομ, επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με τις μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα λόγω των πολιτικών που ακολουθεί η Τουρκία στο ζήτημα του ελέγχου της λαθρομετανάστευσης, η επίτροπος ανέφερε ότι οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε επαφή με την κυβέρνηση της Τουρκίας και άφησε να εννοηθεί ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας στο θέμα αυτό θα μπορούσε να συναρτηθεί με το ζήτημα της βίζας που πρέπει να έχουν οι Τούρκοι πολίτες όταν επισκέπτονται χώρες της ΕΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα