Το φαινομενο αλεξης τσιπρας...

11:38 2/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Ο Α. Τσίπρας είτε κάποιος συμφωνεί μαζί του ιδεολογικά, είτε όχι, υποχρέωσε σε λίγες μόνο μέρες την Ευρώπη να δει το αποκρουστικό της πρόσωπο στον καθρέφτη. Την έκανε να αντιληφθεί ότι με τις πολιτικές της...
στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, συνεχίζοντας έτσι, δεν έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Κυρίως όμως, ότι οι '' φτωχοί συγγενείς '' της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας μπορούν πανεύκολα, με μια λάθος κίνηση των '' ισχυρών κρατών '', να γίνουν από θύματα, θύτες.
Το
''σπιράλ θανάτου '', το φαινόμενο '' ντόμινο '' που συνδέει τα κράτη της Ευρωζώνης κάνει τα σαθρά θεμέλια της ''τελειωμένης '' πια ηθικά ενωμένης Ευρώπης να τρίζουν επικίνδυνα. Και ο Α.Τσίπρας, ως μεγεθυντικός φακός, προέβαλε τα κακώς κείμενα μιας ένωσης κρατών δομημένης πάνω στο κοινό νόμισμα η οποία αγνόησε όμως τα στοιχεία εκείνα που θα μπορούσαν να εγγυηθούν τη συνοχή και τη μακροημέρευση της. Και φυσικά, ένας τέτοιος άνθρωπος μόνο καλοδεχούμενος δε θα μπορούσε να είναι από το πολιτικό κατεστημένο, εγχώριο και μη, ανατρέποντας ισορροπίες που εξυπηρετούσαν, χρόνια τώρα, τα ίδια πάντα μεγάλα συμφέροντα.
Και εδώ και μέρες, κυρίως μετά τις πρόσφατες εκλογές ακούει τα '' εξ αμάξης ''. Το πρώτο του '' αμάρτημα '' το ότι είναι μόνο 38 χρονών, λες και οι πολιτικές ικανότητες εξαρτώνται από την ηλικία κάποιου. Είδαμε εξάλλου πόσο καλά τα κατάφεραν, ως τώρα, οι πενηντάρηδες και οι εξηντάρηδες. Δε μιλάει όμως και καλά Αγγλικά. Είδαμε και τον Γ. Παπανδρέου που ως μητρική του γλώσσα τα παίζει στα δάχτυλα, τι καλά που τα πήγε, λες και το σημαντικό είναι όχι το τι λέει κάποιος, αλλά η γλωσσομάθεια του. Εξάλλου, δεν ξέρω γιατί ένας Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει στο εξωτερικό να μιλάει αγγλικά. Η Ά. Μέρκελ ή ο Φ. Ολάντ μιλάνε αγγλικά όταν εκπροσωπούν τη χώρα τους στο εξωτερικό ; Λένε ακόμα ότι o Τσίπρας είναι άπειρος και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τόσο δύσκολης συγκυρίας για τη χώρα μας. Να υποθέσουμε δηλαδή, ότι οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος ή Σαμαράς που ήταν έμπειροι πολτικά, αρίστευσαν ; Και στο κάτω-κάτω, τους μισούς συμβούλους από αυτούς που πληρώναμε για τον '' έμπειρο '' Γ.Παπανδρέου να έχει ο Α.Τσίπρας μια χαρά θα τα πάει, αφού και νέος είναι και όπως βλέπουμε τελευταία, δυστυχώς για τους επικριτές του, μαθαίνει γρήγορα.
Αυτό που μένει είναι να αποδείξει στην πράξη αν μπορεί, όχι να υλοποιήσει αυτά που υπόσχεται, καθώς από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις έχουμε χορτάσει και από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τη ΝΔ, αλλά, αν είναι σε θέση να κάνει την διαφορά, σεβόμενος πρώτα τον εαυτό του και μετά τους ψηφοφόρους που θα τον τιμήσουν με την ψήφο τους και να μην αποδειχθεί, ίδιος με αυτούς που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Βαρύ το φορτίο και μεγάλο το στοίχημα...
Keywords
Τυχαία Θέματα