Εν αναμονη της αποφασης για τις αγωγες καμμενου και τσουκατοι

19:23 7/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Με την κατάθεση της δημοσιογράφου Σοφίας Βούλτεψη ολοκληρώθηκε η συζήτηση των αγωγών του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Χαριλάου Τρικούπη, Θεόδ. Τσουκάτου και του ανεξάρτητου Βουλευτή Πάν. Καμένου, οι οποίες αφορούν στην...
υπόθεση της Siemens και τον 1. εκατ. μάρκα που φέρεται να εισέρευσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ από τα «μαύρα» ταμεία του γερμανικού κολοσσού.
Ειδικότερα, η αντιδικία των Καμμένου
και Τσουκάτου ξεκίνησε με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου σύμφωνα με τις οποίες εκτός από το ένα εκατ. γερμανικά μάρκα που φέρεται να έφτασε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (όπως έχει ομολογήσει ο ίδιος ο κ. Τσουκάτος), υπάρχει ένα ακόμη τέτοιο ποσό και πάλι προερχόμενο από τη Siemens, το οποίο φέρεται να κατέληξε σε λογαριασμό που διαχειριζόταν ο κ. Τσουκάτος στην Ελβετία.
Μετά τις δηλώσεις αυτές του κ. Καμμένου, ο πρώην «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του εγκαλώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση. Με την αγωγή αυτή ζητά από τον κ. Καμμένο 10.000 ευρώ (αρχικά διεκδικούσε 200.000 ευρώ). Αντίθετα, ο κ. Καμμένος διεκδικεί από τον κ. Τσουκάτο 500.000 ευρώ για τις εκφράσεις όπως «συκοφάντης και κομματικά εμπαθής» που εκείνος του απέδωσε στην αγωγή του.
Στο δικαστήριο – οι δυο αγωγές συνδικάστηκαν – κλήθηκε και κατέθεσε η κυρία Βούλτεψη, η οποία επικαλούμενη μεταξύ των άλλων έγγραφα της εξεταστικής επιτροπής αλλά και τα ημερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου, στα οποία καταγράφονταν συναντήσεις του με τον Θ. Τσουκάτο, προσπάθησε να αποδείξει το βάσιμο των ισχυρισμών του κ. Τσουκάτου.
Keywords
Τυχαία Θέματα