Εκκληση απο τη φαρμακοβιομηχανια για συμψηφισμο με τα νοσοκομεια


Έκκληση προς την ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας για την επέκταση της δυνατότητας συμψηφισμού απαιτήσεων των φαρμακευτικών εταιρειών με τα χρέη των Νοσοκομείων, απευθύνουν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης...
Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), προκειμένου να δοθεί δυνατότητα στις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες να αποπληρώσουν εμπρόθεσμα τις σχετικές επιβαρύνσεις.

Οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ επισημαίνουν στις επιστολές τους το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον εντός του οποίου οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες υποχρεούνται να
κινηθούν λόγω της παραλυτικής έλλειψης ρευστότητας στην οποία συντελούν:

· Το γενικότερο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

· Η επιλεκτική στάση πληρωμών του Δημοσίου προς τις φαρμακευτικές εταιρείες.

· Οι αλλεπάλληλες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων.

· Οι ζημίες από το κούρεμα των ομολόγων που υποχρεωτικά έλαβαν έναντι παλαιότερων χρεών νοσοκομείων.

· Η ασφυκτική πιστωτική πολιτική των τραπεζών.

· Η επιβολή αλλεπάλληλων επιβαρύνσεων στη φαρμακοβιομηχανία.

«Η κυβέρνηση θέσπισε τη δυνατότητα συμψηφισμού μόνο με χρέη των φαρμακείων του ΕΟΠΠΥ. Όμως αυτό δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα. Υπάρχουν εταιρείες, μεταξύ των οποίων και πολλές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, που δεν έχουν απαιτήσεις έναντι των φαρμακείων του ΕΟΠΠΥ, δραστηριοποιούμενες κατά βάση στην αμιγώς νοσοκομειακή αγορά», τονίζουν.

Η ηγεσία του υπουργείου αναμένεται να εκδώσει υπουργική απόφαση για την επέκταση των συμψηφισμών και στα νοσοκομεία. «Δυστυχώς όμως», συνεχίζουν, «από ό,τι δείχνει το σχέδιο της υπουργικής απόφασης, η επέκταση των συμψηφισμών και στα Νοσοκομεία (και μάλιστα σε μια σχετικά μικρή ομάδα νοσοκομείων) δεν προβλέπεται για το σύνολο των οφειλών των φαρμακευτικών εταιρειών. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται τον οικονομικό στραγγαλισμό πολλών φαρμακοβιομηχανιών».
Keywords
Τυχαία Θέματα