Δυνατοτητα επιπλεον εξεταστικης το φεβρουαριο στα πανεπιστημια


Η δυνατότητα μιας επιπλέον εξεταστικής περιόδου τον Φεβρουάριο δίδεται μόνο για φέτος, με τροπολογία στη Βουλή για «Θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης» και κατατέθηκε την Τρίτη...
στο σχέδιο νόμου «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα στην τροπολογία προβλέπεται ότι, «με δεδομένη την υφιστάμενη
οικονομική και κοινωνική συγκυρία, κρίνεται σκόπιμο να ληφθεί μέριμνα για τους φοιτητές εκείνους που έχουν συμπληρώσει κανονική φοίτηση όπως αυτή προβλέπεται στο ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών, προκειμένου να διευκολυνθούν στην περάτωση των σπουδών τους και κατά συνέπεια στην απόκτηση του πτυχίου τους.

Στη συνέχεια αναφέρει πως «για το λόγο αυτό, αποκλειστικά και μόνο για την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου 2013, δίδεται στους εν λόγω φοιτητές η δυνατότητα να εξεταστούν σε μαθήματα που
οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά διδάσκονται σε εαρινό ή χειμερινό εξάμηνο».

Με άλλες τροπολογίες του σχεδίου νόμου δίνεται στα τμήματα ΑΕΙ η δυνατότητα να προσλαμβάνουν καθηγητές μέσω υποτροφιών ή άλλων πόρων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Με τη δεύτερη τροπολογία, είναι δυνατή η μετάκληση καθηγητών πρώτης βαθμίδας από ΑΕΙ σε ΑΕΙ της περιφέρειας, σε αντίστοιχες κενές θέσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα