Δωρα ζωης...

12:37 3/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Στις 7 το πρωί της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αφαίρεσης και μεταφοράς των οργάνων του άτυχου 22χρονου Γιάννη Σανίδα, που υπέκυψε...
το πρωί στις 2 Ιανουαρίου, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και, μετά από επιθυμία του ιδίου -και των γονέων του που συγκατάθεσαν- έγινε δωρεά των οργάνων του.

Η διαδικασία μεταφοράς των οργάνων, ξεκίνησε από τη μέρα που ο άτυχος Γιάννης Σανίδας ήταν εγκεφαλικά νεκρός και ολοκληρώθηκε στις 7 το πρωί της Παρασκευής, ενώ από το Νοσοκομείο Βόλου πέρασαν περίπου 20 γιατροί μεταμόσχευσης από τα πέντε νοσηλευτικά ιδρύματα (τέσσερα
στην Ελλάδα και ένα στην Αυστρία) που κατέληξαν τα όργανα.

Η διαδικασία μεταμόσχευσης από ομάδες τριών και τεσσάρων γιατρών που ήρθαν στο Νοσοκομείο Βόλου γι’ αυτό το σκοπό, ξεκίνησε από το απόγευμα της Πέμπτης, αρχικά με την καρδιά που κατέληξε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στη συνέχεια με τους νεφρούς (ένας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ο δεύτερος στο Λαϊκό της Αθήνας), ενώ το ήπαρ θα μεταμοσχευθεί σε ασθενή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι κερατοειδείς χιτώνες των ματιών που ήταν σε καλή κατάσταση κατέληξαν επίσης στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας και, τέλος τα δύο πνευμόνια σε νοσοκομείο της Βιέννης όπου η λήψη των οργάνων έγινε από ομάδα γιατρών από την Αυστρία που πέταξε για τη Βιέννη, από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, στις 5 το πρωί, όπου πήγε συνοδεία περιπολικού της Αστυνομίας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα