Συναγερμος για ακραια καιρικα φαινομενα στη βρετανια...

12:07 3/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Προειδοποίηση για εκτεταμένες πλημμύρες στη νότια Αγγλία, εξέδωσε η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες...
να αποφεύγουν την θάλασσα έπειτα και από τον πνιγμό, την Πέμπτη, δύο ανθρώπων.
Ήδη ένας 27χρονος άνδρας πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της επαρχίας της Κορνουάλης όπου βγήκε για βαρκάδα με τους φίλους του για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά, ενώ την Πέμπτη μια γυναίκα πνίγηκε όταν παρασύρθηκε από τα κύματα στο Ντέβον.
Η υπηρεσία Περιβάλλοντος
της Βρετανίας, εξέδωσε την υψηλότερη προειδοποίηση για το ενδεχόμενο πλημμυρών, που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές.
Η προειδοποίηση αφορά σε 12 περιοχές της νότιας Αγγλίας για τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όταν αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι σε συνδυασμό με ισχυρές παλίρροιες και μεγάλα κύματα.
Δεκάδες περιοχές στη βορειοδυτική Αγγλία και στην Ουαλία θα βρεθούν επίσης αντιμέτωπες με τον κίνδυνο πλημμυρών, αν και μικρότερης έντασης, σύμφωνα με την υπηρεσία.
Οι τελευταίες προειδοποιήσεις ακολουθούν εβδομάδες κακοκαιρίας όπου οι ισχυρές καταιγίδες στη Βρετανία άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πλημμύρισαν πολλά σπίτια.
Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με «ακραία καιρικά φαινόμενα» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Όουεν Πάτερσον μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης όπου προήδρευσε της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων «Κόμπρα» με αντικείμενο την αντιμετώπιση των πλημμυρών.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα