''δεν εχω πραξει κατι το μεμπτο''...

11:36 3/1/2014 - Πηγή: Fimotro
«Δεν έχω πράξει κάτι το μεμπτό ή το παράνομο», δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και ζημία ...
προς το δημόσιο για υπόθεση δανείου «μαμούθ» προς την εταιρεία «Ευρυτανία Α.Ε.».
Για την ίδια υπόθεση έχουν ασκηθεί διώξεις και κατά 18 πρώην νομαρχιακών συμβούλων της Ευρυτανίας.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο κ. Κοντογεώργος τόνισε πως είναι αθώος και
πως δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα αποδειχτεί πλήρως η αλήθεια.
«Έπραξα το καθήκον μου», πρόσθεσε ο βουλευτής, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος ήταν που ζήτησε την άρση της ασυλίας του και ξεκαθαρίζοντας πως διατηρεί την έδρα του. Σημείωσε ακόμη πως δεν δέχεται να μπαίνει «στο ίδιο κάδρο με τους ανθρώπους που έχουν ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο αποδεδειγμένα».
Με δηλώσεις του νωρίτερα στο Σκάι, ο κ. Κοντογεώργος διευκρίνισε πως η υπόθεση ξεκινάει το 2007 όταν εκμεταλλευόμενη τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3491 που ψήφισε η Βουλή τον Οκτώβριο του 2006 «η τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με ομόφωνη απόφαση ενέκρινε την απόφαση του δ.σ. της ‘Eυρυτανία Α.Ε.’ για τη λήψη δανείου προκειμένου να καλύψει οφειλές προς τρίτους, προς ασφαλιστικά ταμεία και προς εργαζόμενους, ύψους 4,75 εκατ.».
«Το έκανα διότι βρισκόταν προ αδιεξόδου προκειμένου να διαφυλάξει περιουσιακά στοιχεία υπέρτερης αξίας απ’ ό,τι η αξία του δανείου, όπως το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου που ήταν συνδεδεμένη επιχείρηση με την ‘Ευρυτανία Α.Ε.’ και που κινδύνευε με πλειστηριασμό και πάγια περιουσία της Αναπτυξιακής Εταιρείας οικόπεδα, κτήρια κτλ.», ανέφερε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα