Δικο τους νομισμα θελουν να κοψουν οι τζιχαντιστες...

Σε μία προσπάθεια να εδραιώσουν ολοένα περισσότερο την κυριαρχία τους στο Ιράκ και τη Συρία, οι τζιχαντιστές...
του Ισλαμικού Κράτους λέγεται πως θέλουν να εισάγουν δικό τους νόμισμα.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα οι εξτρεμιστές του ΙΚ επιδιώκουν να αντικαταστήσουν το νόμισμα στις περιοχές που ελέγχουν με χρυσά και ασημένια δηνάρια, ενώ παλαιότερες πληροφορίες ήθελαν τους επικεφαλής της οργάνωσης να επιθυμούν να κυκλοφορήσουν και χαρτονομίσματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Middle East η πρόθεσή τους αυτή ανακοινώθηκε στα τζαμιά της Μοσούλης και σε άλλες περιοχές του
Ιράκ.

Όπως αναφέρει το δίκτυο Al Arabiya, οι τζιχαντιστές επιθυμούν την επαναφορά του δηναρίου, το οποίο χρησιμοποιείτο κατά τον 7ο αιώνα.

Σύμφωνα με τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, τα δηνάρια της εποχής έφεραν επιγραφές όπως «Δεν υπάρχει θεός, μόνο ο Αλλάχ» και «Ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Αλλάχ που εστάλη από τον Αλλάχ για να καθοδηγήσει στην θρησκεία της αλήθειας και να τη δείξει σε ολόκληρο τον κόσμο».

Όλα αυτά, ενώ το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να έχει έσοδα ύψους 2 δισ. δολαρίων ετησίως, που προέρχονται από την πώληση πετρελαίου στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης, ενώ υπολογίζεται πως ημερησίως τα ταμεία του ΙΚ συγκεντρώνουν τρία εκατ. δολάρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα