''δεν εχουμε ημερομηνια για την επιστροφη της τροικα στην αθηνα''...

Μπορεί να μένει λίγος χρόνος για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, ωστόσο, το ΔΝΤ αφήνει ακόμη ανοιχτή...
την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, όπως έκανε γνωστό με τις δηλώσεις του την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ.

Αν και τόνισε ότι οι επαφές μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης συνεχίζονται ακόμα κι όταν δεν υπάρχει «φυσική παρουσία» των κλιμακίων στην Αθήνα,
ο Μάρεϊ είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή της τρόικα στην Ελλάδα.

«Δεν έχω ημερομηνία να σας δώσω», ήταν η απάντηση που έδωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, λέγοντας απλά πως για την ώρα το Ταμείο συζητάει με τις ελληνικές αρχές το τι χρειάζεται να γίνει προκειμένου να επιστρέψει η αποστολή στην Αθήνα.

Όσον αφορά στα σχέδια περί χορήγησης προληπτικής γραμμής πίστωσης προς την Ελλάδα έκανε λόγο για μια συζήτηση «ακαδημαϊκή» και υπογράμμισε πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν απευθύνει αίτημα για προληπτική γραμμή.

Πάντως, το ξήλωμα των άληκτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από την ρύθμιση για τις 100 δόσεις δείχνει ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε υποχωρήσεις έναντι της τρόικας, προκειμένου να πετύχει την επιστροφή της και να κλείσει η αξιολόγηση.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας την Τετάρτη σε νέους επιχειρηματίες, εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά αισιόδοξος λέγοντας ότι διανύουμε τα τελευταία μέτρα μίας επίπονης προσπάθειας αλλά σίγουρα θα τα καταφέρουμε. Βρυξέλλες και Βερολίνο έχουν καταστήσει σαφές ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να κλείσει σύντομα ώστε να υπάρξει review μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και να έχει θετικό πρόσημο κατά τις υποδείξεις της Τρόικας προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα. Στο πλαίσιο αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τις δύο πρόσφατες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι η Τρόικα θα επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Ως προς τον χρονικό ορίζοντα όμως της συνολικής λύσης ο κ. Βενιζέλος ήταν προσεκτικός λέγοντας ότι θα υπάρχει λύση πριν προκύψουν ανάγκες για την χώρα και σε κάθε περίπτωση πριν από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα