Στον ανακριτη 13 γερμανοι για τα εξοπλιστικα...

Νέα τροπή λαμβάνει η έρευνα των ανακριτών κατά της Διαφθοράς για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Για τον ερχόμενο Δεκέμβρη σε απολογία καλούνται...
από τον ανακριτή κατά της Διαφθοράς κ. Γαβριήλ Μαλλή για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος 13 Γερμανοί στελέχη των εταιρειών Atlas και Rheinmetall AG.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλήτευση των στελεχών των δυο εταιρειών, ήταν «μονόδρομος» για τις ανακριτικές αρχές μετά τα στοιχεία που προέκυψαν
από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των ήδη κατηγορουμένων Παναγιώτη Ευσταθίου και Αντώνη Κάντα, όπως επίσης και από στοιχεία που εμπεριέχονται στη γερμανική δικογραφία. Τα 13 στελέχη των δυο εταιρειών καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για δυο οπλικά συστήματα, τα σύστημα υποβρυχίων και τον αντιαεροπορικό τύπου ASRAD, ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να σταλούν κλήσεις σε απολογία και σε άλλα στελέχη των δυο εταιρειών.

Οι ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα που ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως προέκυψε από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, μέρος του «μαύρου» χρήματος επιστρέφει σε Γερμανούς, πρακτική που χαρακτηρίζεται ως «μίζα από τη μίζα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής το ελληνικό δημόσιο το οποίο ζητά από τις γερμανικές εταιρίες αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα έχουν απολογηθεί στους ανακριτές 35 Έλληνες κατηγορούμενοι και το σκέλος αυτό της δικογραφίας έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα καταθέσει την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα