Διαφωνει και η λευκωσια για νεες κυρωσεις στη ρωσια...

22:30 28/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Έντονη δυσαρέσκεια και ενόχληση προκάλεσε και στη Λευκωσία η σύνταξη δήλωσης...
από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για προτεινόμενες νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση και να δοθεί εύλογος χρόνος στα κράτη-μέλη να τοποθετηθούν.

Σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε ότι η Λευκωσία διαχώρισε τη θέση της και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της τόσο επί της διαδικασίας, όσο και επί της ουσίας. Δυσαρέσκεια πρόσθεσε, εξέφρασαν εκτός από την Ελλάδα
και άλλες χώρες.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε ως δήλωση των 28 αρχηγών κρατών, κοινοποιήθηκε σε ένα μόνο άτομο κάθε κράτους-μέλους, αντί σε τρία, όπως γινόταν έως σήμερα ενώ την ίδια ώρα δόθηκε ο ελάχιστος χρόνος των τριών μόλις ωρών για σχόλια. Είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί σήμερα σε επίπεδο Μονίμων αντιπροσώπων και αύριο στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών, στην οποία θα τεθούν επί τάπητος οι ευρω-ρωσικές σχέσεις.

Ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι λόγω της στάσης και της αντίδρασης πολλών κρατών-μελών το κείμενο δεν πρόκειται να υιοθετηθεί. Καταλήγοντας επανέλαβε ότι η Κύπρος θεωρεί πως ο ορθός τρόπος για επίλυση της Ρωσο-ουκρανικής κρίσης, είναι δια της διπλωματίας και δια της επιβολής κυρώσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα