Προσεκτικος ο δραγασακης καθησυχαζει τις αγορες

21:42 28/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Σε μια απόπειρα εξομάλυνσης της εικόνας που εξέπεμψε η κυβέρνηση προς τους επενδυτές τις τελευταίες ώρες προχώρησε σήμερα το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά τη σύσκεψη υπό τον...
Αλέξη Τσίπρα ενόψει της συνάντησης με τον Μάρτιν Σούλτς το μεσημέρι της Πέμπτης.
Αφού σημείωσε ότι σε κάθε πολιτική αλλαγή υπάρχει κλίμα αναταράξεων με αφορμή το κραχ
στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα μακρύ κατάλογο έργων και επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα αφού, όπως είπε, «εκτός από την Ελλάδα της φτώχιας υπάρχει και η Ελλάδα των ευκαιριών». Πρόσθεσε, δε, ότι οι δύο υπουργοί Οικονομικών είναι στη διάθεση των επενδυτών προκειμένου να τους δώσουν τη σωστή ενημέρωση για τις προθέσεις της κυβέρνησης και όχι αυτή που ίσως ηθελημένα τους δίνουν άλλοι τους οποίους, ωστόσο, δεν κατονόμασε.
Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες περί ακύρωσης ιδιωτικοποιήσεων ο κ. Δραγασάκης απάντησε ότι «υπάρχουν επενδυτές και επενδυτές. Αν κάποιοι είχαν επενδύσει λανθασμένα σε μία ιδιωτικοποίηση που δεν θα γίνει είναι φυσικό να αλλάξουν στρατηγική» ενώ επιχείρησε να αιτιολογήσει τους υπουργούς της κυβέρνησης λέγοντας ότι «έχουμε υπουργούς που για πρωτη φορά αναλαμβάνουν τέτοια καθήκοντα ας δούμε και τη θετική πλευρά των πραγμάτων».
Keywords
Τυχαία Θέματα