Aπειλούν ανοιχτά οι Γερμανοί αν παγώσουν οι ιδιωτικοποιήσεις

21:25 28/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Θύελλα προκαλούν στη Γερμανία οι δηλώσεις υπουργών ότι σταματούν οι ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, του ΑΔΜΗΕ, του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και των περιφερειακών αεροδρομίων, 24 ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης

πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Τόσο η καγκελαρία όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες στο Βερολίνο διατυπώνουν σκληρές θέσεις, υπογραμμίζοντας ότι το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα συνδέεται άρρηκτα με τις ιδιωτικοποοιήσεις.

Είναι χαρακτηριστική η απειλητική επισήμανση του Σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μέρος του Προγράμματος και στοιχείο απαραίτητο για την αγορά ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών.

Ουσιαστικά, απειλούν ότι αν γίνει πράξη το σταμάτημα των αποκρατικοποιήσεων, ο Μάριο Ντράγκι δεν θα παίρνει ελληνικά ομόλογα, γεγονός που θα οδηγήσει σε «ασφυξία» τις τράπεζες της χώρας.

Η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να μην έχει καμιά επαφή με την κυβέρνηση μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου -ένδειξη μεγάλης δυσαρέσκειας, όπως μεταδίδουν οι Έλληνες ανταποκριτές στο Βερολίνο

Keywords
Τυχαία Θέματα