''δε θελουμε να πεταξουμε τον κοσμο στο δρομο''...

19:47 2/12/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ...
Υπέρ της προστασίας μόνο αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη τάσσσεται η Κομισιόν σε ό,τι αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ...

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν θέλουμε να πετάξουμε τον κόσμο στον δρόμο», προσθέτοντας πως είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τις ελληνικές αρχές ώστε να επικεντρωθεί η προστασία του νόμου μόνο
στους ευάλωτους.
Σύμφωνα με τον κ. Ο' Κόνορ, το θέμα των πλειστηριασμών στην Ελλάδα θα πρέπει να ρυθμιστεί έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια κατάχρησης, όπως συμβαίνει με το ισχύον σύστημα, που έχει ως αποτέλεσμα οι τράπεζες να μην μπορούν να δανείσουν την πραγματική οικονομία, όπως πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν προβλέπεται επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα πριν το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου. Όπως επεσήμανε, τα κλιμάκια της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα παραμείνουν στις έδρες τους και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως. Ο κ. ο’ Κόνορ δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν ακόμα ανοικτά ζητήματα.
Ο κ. Ρεν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία χθες το βράδυ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με θέμα τα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας και ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, σε μια προσπάθεια να βρεθούν τρόποι να καμφθούν οι αντιστάσεις των Κ.Ο. της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να επέλθει συμφωνία με την τρόικα.
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα