''an συνεχιστει η απεργια δε θα μεινουμε αδρανεισ''...

19:47 2/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Να σταματήσουν την απεργία κάλεσε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας μάλιστα ότι αν δεν εισακουστεί η έκκλησή του, η ηγεσία του υπουργείου ...
δεν θα μείνει αδρανής.
«Θέλω να ελπίζω ότι σήμερα -απ' ό,τι γνωρίζω οι γιατροί έχουν γενική συνέλευση- θα αναθεωρήσουν την άποψη για την απεργία
και θα τη σταματήσουν. Εάν αυτό δεν συμβεί και συνεχιστεί η απεργία, προφανώς εμείς θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να μην ταλαιπωρήσουμε τους ασφαλισμένους μας. Κατά συνέπεια, ασφαλώς και πρόκειται να δράσουμε. Δεν θα μείνουμε αδρανείς» διαμήνυσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, προσθέτοντας ότι «το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών υγείας είναι σεβαστό και ιερό».
Δήλωσε πάντως ότι πριν αναλάβει δράση και φανεί ότι επιδιώκει, όπως είπε, τη σύγκρουση, «περιμένει να δει μην τυχόν οι γιατροί καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος».
Ερωτηθείς εάν σκέπτεται την επίταξη των γιατρών ο υπουργός Υγείας είπε ότι «πράγματι, στα χέρια της κυβέρνησης υπάρχει κι αυτό το εργαλείο», αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι ο ίδιος πιστεύει «στην πολιτισμένη συνεννόηση των ανθρώπων» και εκτίμησε ότι «οι γιατροί μπορούν να καταλάβουν ότι τώρα οι εποχές έχουν αλλάξει».
«Εμείς δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, ούτε θέλουμε να πετάξουμε κανέναν στο δρόμο. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ισχυρό πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας, δημοσίου χαρακτήρα και καθολικής προσβάσεως και σ' αυτό πρέπει να μας βοηθήσουν οι γιατροί», υπογράμμισε.
Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης θα βγει στις 6 Δεκεμβρίου και επανέλαβε ότι «δεν θέλει καθόλου να κάνει πόλεμο με τους γιατρούς». «Το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό για να συζητήσουμε τα πάντα, να δούμε τα σχέδια και να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Με στενοχωρεί πάρα πολύ αυτή η απεργία, όχι για μένα, αλλά για τον κόσμο που ταλαιπωρείται. Αυτή η απεργία πρέπει να σταματήσει, γιατί δεν έχει κανένα νόημα, βασικά. Η μεταρρύθμιση δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει», κατέληξε.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα